Elton John acuză Vaticanul de "ipocrizie", după refuzul de a binecuvânta căsătoriile gay

Dată publicare: 18-03-2021 10:22
Dată actualizare: 18-03-2021 10:37


Elton John

Elton John a acuzat Vaticanul de "ipocrizie", după ce Sfântul Scaun a reafirmat doctrina Bisericii Catolice, care consideră homosexualitatea drept un "păcat".

Reacția celebrului artist a venit după ce Vaticanul a publicat, luni, o notă în care se arată clar că Biserica Catolică nu poate binecuvânta uniunile între persoanele de acelaşi sex.

Elton John a publicat un mesaj pe Twitter în care susține că Vaticanul a finanţat o parte din filmul său biografic, în care este prezentată căsătoria sa cu David Furnish.

Mesajul său a fost însoţit de două imagini: un extras dintr-un ziar care anunţa refuzul Vaticanului de a binecuvânta căsătoriile homosexuale şi unul din Daily Beast cu titlul "Cum a cheltuit Vaticanul milioane pentru filmul biografic al lui Elton John".

"Cum poate Vaticanul să refuze binecuvântarea căsătoriilor homosexuale pentru să "sunt un păcat", dar să facă cu plăcere profit investind milioane în Rocketman, un film care celebrează fericirea pe care am găsit-o în căsătoria mea cu David?", a întrebat starul, punctând cu hashtagul #hypocrisy, potrivit News.ro.

Vaticanul nu a confirmat niciodată, dar nici nu a negat, că a finanţat o parte din filmul "Rocketman". Această informaţie a apărut pentru prima dată în 2019, la puţin timp după lansarea lungmetrajului, în publicația Corriere della Sera.

Publicaţia italiană asigura că "mai mult de 4 milioane de euro au finanţat producţia de filme precum ultimul "Men in Black" şi "Rocketman".

Elton John a fost chiar el producător executiv al acestui film.

Lungmetrajul, care a costat 40 de milioane pentru a fi produs, a generat venituri de 195 de milioane de dolari la box office.

 

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO