Anunțul oficial făcut de Elton John. De ce boală suferă

×
Codul embed a fost copiat

Elton John şi-a cerut scuze după ce a întrerupt, duminică, un concert la Auckland (Noua Zeelandă). Cântăreţul în vârstă de 72 de ani a declarat pe Twitter că suferă de pneumonie.

Pe contul său, starul, recent premiat cu Oscar pentru "Rocketman", le-a mulţumit fanilor că au venit în număr atât de mare la concertul organizat în cadrul turneului său de adio. El şi-a cerut scuze şi pentru că boala i-a afectat interpretarea: "Eram hotărât să ofer tot ce-i mai bun", a scris el. "Am cântat şi cânt cu inima, până când vocea mă va ţine. Sunt dezamăgit, profund supărat şi îmi pare rău. Am dat tot ce-am avut. Mulţumesc pentru sprijinul extraordinar şi pentru dragostea pe care mi-aţi arătat-o de-a lungul concertului. Vă sunt etern recunoscător".

Intitulat "Farewell Yellow Brick Road", acest turneu mondial al lui Elton John este prezentat drept ultimul. El l-a început în 2018 şi ar trebui să se încheie în decembrie 2020.

Concertele sold-out, în care el interpretează compoziţii lansate pe parcursul întregii cariere, s-au bucurat până acum de critici favorabile.

Reginald Kenneth Dwight, născut pe 25 martie 1947, în Anglia, este cunoscut sub numele de scenă Elton John. Este compozitor, cântăreţ şi actor. Într-o carieră de peste 55 de ani, a lansat 30 de albume de studio, care au fost vândute în peste 200 de milioane de exemplare.

Citește și
Politie Londra
Secretul dezvăluit din greşeală de guvernul de la Londra. "Am şters repede"

Vocea lui, clasată iniţial ca tenor, a devenit pe parcursul anilor baritonală.

Din 1967, colaborează cu textierul Bernie Taupin. Maniera lor de lucru implică scrierea versurilor de către Taupin şi punerea lor pe muzică de Elton John. Cei doi nu lucrează efectiv împreună la aranjarea pieselor.

A primit o stea pe Hollywood Walk of Fame în 1995. În 1992, Elton John a fost inclus în Songwriter's Hall of Fame, iar doi ani mai târziu, în Rock and Roll Hall of Fame, introducerea fiindu-i făcută de liderul trupei Guns N Roses, Axl Rose.
În 1995, a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, iar în 1998 a fost numit Cavaler de regina Elizabeth II pentru „serviciile aduse muzicii şi pentru acţiunile caritabile”. În 2019, a primit Legiunea de Onoare din partea preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Între artiştii cu care Elton John a colaborat se numără Eric Clapton, John Lennon, Kiki Dee, George Michael şi Stevie Wonder.

A fost nominalizat de 33 de ori la premiile Grammy, a obţinut cinci trofee şi a primit unul onorific. În plus, Elton John deţine şi un premiu Tony, pentru musicalul „Aida”, scris împreună cu Tim Rice, bazat pe opera lui Giuseppe Verdi.

Cel mai recent album de studio lansat de Elton John este „Wonderful Crazy Night” (2016).

În 2017, el a fost nevoit să anuleze nouă concerte în California şi Las Vegas, din cauza unei probleme de sănătate - o infecţie bacteriană pe care a contactat-o în turneul sud-american. Totuşi, în acel an, el a susţinut 87 de concerte, în Europa şi Australia, precum şi în Las Vegas, unde avea o rezidenţă cu show-ul „The Million Dollar Piano”.

În 1976, Elton John a recunoscut, într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, că este bisexual, iar în 1988, după divorţul de Renate Blauel, a spus că se simte comfortabil să fie homosexual. Din 2014, el este căsătorit cu cineastul canadian David Furnish.

A mai câştigat un premiu Oscar, în 1995, pentru „cel mai bun cântec original” - „Can You Feel the Love Tonight”, din animaţia „Lion King”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citește și...
Motivul pentru care Elton John a plecat de pe scenă în timpul unui concert în Australia
Motivul pentru care Elton John a plecat de pe scenă în timpul unui concert în Australia

Cântăreţul Elton John a fost nevoit să îşi întrerupă un concert în Australia. De vină a fost o ploaie torenţială şi, în ciuda eforurilor depuse de membri staff-ului, cântăreţul a trebuit să părăsească scena.

Secretul dezvăluit din greşeală de guvernul de la Londra.
Secretul dezvăluit din greşeală de guvernul de la Londra. "Am şters repede"

O listă cu peste 1.000 de adrese ale persoanelor de pe lista cu distincţii regale de Anul Nou, între care se numără şi Elton John, a fost postată online din greşeală de guvernul britanic

Elton John, mărturii șocante despre viața lui Michael Jackson: „Era un bolnav mintal”
Elton John, mărturii șocante despre viața lui Michael Jackson: „Era un bolnav mintal”

Cântăreţul britanic Elton John descrie în memoriile sale publicate recent cum "regele pop-ului" s-a schimbat dramatic de-a lungul anilor, relatează ziarul spaniol ABC în ediţia sa online.

Elton John, scrisoare pentru Vladimir Putin. Motivul pentru care artistul s-a înfuriat
Elton John, scrisoare pentru Vladimir Putin. Motivul pentru care artistul s-a înfuriat

"Îl respect, dar este în eroare". Este răspunsul lui Vladimir Putin pentru Elton John, care i-a adresat o scrisoare deschisă, acuzându-l de "ipocrizie" când susține că Rusia "nu are nicio problemă cu homosexualii".

Recomandări
LIVE UPDATE Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Peste 8.700 de morți și 40.000 de răniți
LIVE UPDATE Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Peste 8.700 de morți și 40.000 de răniți

Bilanțul negru al cutremurului devastator din Turcia și Siria continuă să crească. Sunt aproape 8.000 de morți și 40.000 de răniți, dar cifrele se actualizează de la o oră la alta.

Imagini halucinante. Un director al DSP Arad a folosit un dispozitiv cu electroșocuri la muncă:
Imagini halucinante. Un director al DSP Arad a folosit un dispozitiv cu electroșocuri la muncă: "Vai, m-ai curentat!"

Scene incredibile s-au petrecut în sediul Direcției de Sănătate Publică din Arad. Directorul economic al instituției a venit la muncă înarmat cu un spray paralizant și cu un dispozitiv cu electroșocuri.

Turcii prinși sub dărâmături au intrat pe rețelele de socializare să ceară ajutor. Mesajele disperate postate. VIDEO
Turcii prinși sub dărâmături au intrat pe rețelele de socializare să ceară ajutor. Mesajele disperate postate. VIDEO

Numărul morţilor în urma cutremurelor devastatoare produse la graniţa dintre Turcia şi Siria a depăşit 8.300. Peste 40.000 de oameni au fost răniți. Iar bilanțul crește rapid.