(P) Transformarea personală, cel mai eficient mod de a naviga în pandemie

(P) Transformarea personală, cel mai eficient mod de a naviga în pandemie
StirilePROTV

De la depresie la regăsirea de sine, pe ruta România – Asia – Emiratele Arabe Unite.

 

Ruxette Drăgan este creatoarea programului MANIFESTO, un proiect unic în Europa, prin care vrea să demonstreze că orice vis poate deveni realitate, câtă vreme omul este dispus la schimbare.

Lansat în 2020, programul MANIFESTO se desfășoară online și este deschis participanților din întreaga lume. Până în prezent au avut loc 9 serii, ce au reunit aproximativ 9000 de cursanți.

Fiecare sesiune durează o lună, iar prin intermediul platformei online WhatsApp participanții primesc sesiuni de coaching cu teme finale, trimise conform unui deadline strict, pentru verificare și analiză.

Citește și
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”

Seriozitatea și hotărârea de a investi timp în propria persoană sunt primordiale în cadrul programului.

“Cred că lecțiile pe care le-am învățat până acum despre cum să transformi visurile în realitate, despre cum să iei intangibilul și să îl faci real, sunt fundamentale în atingerea oricărui nivel de succes personal sau profesional. Am simțit că este datoria mea morală să-mi transform mesajul, călătoria, trecutul, experiențele, viața mea, într-un curs intensiv care să-i inspire și pe alții. Astfel, s-a născut MANIFESTO. Educație cu valoare pragmatică sub forma unui ghid de acțiune – un manual practic pentru sporirea calității vieții și a plăcerii pe care o poți extrage din aceasta”, spune Ruxette Drăgan despre programul Manifesto.

Până în prezent, programul a fost accesat preponderant de către femei, cu vârste cuprinse între 19 și 60 de ani. Ele provin din mediul urban și sunt persoane active, emancipate, hotărâte să evolueze pe plan personal sau profesional.

De la dorința de a obține mai multă claritate și responsabilizare asupra propriei persoane, la creșterea încrederii în sine, renunțarea la credințe limitative, relații interumane mai eficiente, bunăstare, sănătate, optimizarea proceselor decizionale, depășirea blocajelor, a bruiajelor interioare, înțelegerea modului în care lumea interioară influențează lumea exterioara, participanții au cele mai variate obiective pe care doresc să le bifeze la finalizarea programului.

MANIFESTO a luat amploare prin comunicarea online, prin intermediul social media. Conturile de Instagram ale lui Ruxette și programului, dar și site-ul sau contul de TikTok au condus la consolidarea imaginii proiectului.

În timpul pandemiei, programul și-a dovedit utilitatea mai mult ca niciodată. Efectele sale se resimt nu numai pe plan fizic sau economic, ci și emoțional.

Rezistența la stres, toleranța față de necunoscut, acceptarea că nu putem controla (aproape) nimic sunt capacități care pot fi deprinse în cadrul cursului și care ajută la o navigare mai ușoară a noutăților sau oportunităților apărute în această perioadă.

Societatea poate prezice, dar numai tu poți determina destinul tău. Am reușit să-mi transform mesajul, călătoria, trecutul, viața într-un curs care îi poate inspira și pe alții. Puterea nemărginită înseamnă doar să înveți din orice experiență şi să faci ca orice experiență să lucreze în avantajul tău, într-un fel sau altul. Există o putere nemărginită în a-ți schimba percepțiile, acțiunile, rezultatele pe care le generezi. Cel mai sigur mod de a prezice viitorul este să ai o idee clară despre ceea ce se petrece acum. Şi tu trebuie să faci acest lucru în viața ta.”, este încurajarea pentru toți cei care doresc o schimbare adevărată în vieților lor.

De curând Ruxette s-a extins și în media, devenind parte a emisiunii EU POT de la TVR, apărută tot în urma unei dorințe manifestate în cadrul programului de transformare personală.

Este emisiunea care arată cum se pot pune în armonie ceea ce gândim, cu ceea ce spunem, ceea ce simțim si, in final, cu ceea ce facem. EU POT! este singura emisiune care predă o materie fundamentala si complexa: relaționarea.

Planurile de viitor pentru MANIFESTO se conturează la nivel internațional – programul va fi lansat curând la nivel global și va fi susținut printr-o platformă de e-commerce care să le ofere cursanților și suportul fizic pentru cursurile pe care le parcurg alături de Ruxette.

În paralel cu activitatea din programul MANIFESTO și programelor de coaching 1 la 1, Ruxette a decis să ajute comunitatea din care provine, implicându-se în diferite programe locale.

În perioada pandemiei a donat către spitalele ce aveau nevoie de fonduri pentru ventilatoare și consumabile, iar în luna decembrie și-a îndreptat atenția către Asociația Dragoste Desculță, lucrând alături de Magda Săvuică pentru cei mai puțin norocoși.

Ruxette Drăgan vine din Târgoviște și s-a lansat pe piața din România în urmă cu aproape 2 ani. Și-a găsit menirea de coach în urma unor experiențe de viață agitate ce au culminat cu o călătorie de lungă durată în Asia.

După o perioadă de introspecție și voluntariat în temple budhiste a decis să se mute în Emiratele Arabe Unite, de unde a urmat o serie de cursuri de life coaching și NLP.

Din 2019 este coach și creator de programe de transformare personală în cadrul MANIFESTO, prin care ajută participanții să-și stabilească și depășească obiective în viața personală sau profesională, oferindu-le și instrumentele necesare pentru a învăța tehnici de relaxare sau respirație, mindfulness sau inteligență emoțională.

 

Articol recomandat de sport.ro
"Scandalos!" Motivul pentru care Istvan Kovacs ar fi fost trimis acasă imediat după grupele EURO 2024
"Scandalos!" Motivul pentru care Istvan Kovacs ar fi fost trimis acasă imediat după grupele EURO 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Profile PVC pentru un decor interior
(P) Profile PVC pentru un decor interior "jewel tone". Care sunt nuantele pretioase in tendinte anul acesta

În ultimii ani, designul interior a cunoscut o evoluție fulminantă, iar tendințele s-au îndreptat din ce în ce mai mult către culori vibrante și îndrăznețe.

(P) Cum să adaptezi sistemele fotovoltaice la condițiile climatice specifice României?
(P) Cum să adaptezi sistemele fotovoltaice la condițiile climatice specifice României?

România se bucură de un potențial solar semnificativ, oferind o oportunitate excelentă pentru montarea sistemelor fotovoltaice.

(P) Vara asta încearcă burgerii și hotdog-ul la grătar!
(P) Vara asta încearcă burgerii și hotdog-ul la grătar!

Burgerii și hotdogii sunt două dintre cele mai populare preparate la grătar, adorate de oameni din întreaga lume.

Recomandări
Ce urmează pentru Donald Trump. Anunțul făcut de fostul președinte al SUA
Ce urmează pentru Donald Trump. Anunțul făcut de fostul președinte al SUA

Donald Trump a postat, din nou, duminică dimineaţă, un mesaj pe platforma sa socială Truth Social, după ce a fost atacat la un miting electoral din Pennsylvania.

 

Cristian Pîrvulescu, despre împușcarea lui Trump: „Cred că este vorba despre o încercare de atentat motivată politică”
Cristian Pîrvulescu, despre împușcarea lui Trump: „Cred că este vorba despre o încercare de atentat motivată politică”

Donald Trump, fostul președinte american care vizează un nou mandat, a fost ținta unei tentative de asasinat.

Shannen Doherty a murit. Vedeta din ”Heathers” și ”Beverly Hills 90210” avea doar 53 de ani
Shannen Doherty a murit. Vedeta din ”Heathers” și ”Beverly Hills 90210” avea doar 53 de ani

Shannen Doherty, starul din ”Beverly Hills 90210” și ”Heathers”, a murit la vârsta de 53 de ani.