(P) S-a lansat PortalMed, platformă online pentru medici, farmaciști și pacienți

PortalMedia
PortalMedia

PortalMed - un portal medical de cursă lungă.

Născut dintr-o necesitate constantă, dar mai ales stringentă în prezent, în vremea pandemiei de COVID-19, proiectul PortalMed, pornit inițial ca o revistă medicală online, a devenit în decurs de câteva săptămâni o platformă multimedia pentru specialiști și pacienți, care își propune să furnizeze cele mai noi, prețioase și de încredere informații medicale.

Demersul inițiatorilor s-a concretizat într-un timp foarte scurt (dar și ca urmare a implicării specialiștilor din domeniu) într-un demers mult mai amplu, care vizează rezultate pozitive pe termen lung. În jurul ideii inițiale s-au coagulat, în scurt timp de la lansare, resurse solide, umane și informaționale. Ulterior,s-au implicat și companii farmaceutice importante, care au asimilat și proiectat această viziune în viitor, manifestându-și astfel crezul în evoluție, devenire și educație.

Nimeni nu trebuie să rămână singur, în fața unei urgențe de sănătate publică mondială. Niciun pacient nu trebuie să fie considerat doar un număr dintr-o statistică și niciun medic nu trebuie să fie lipsit de echipamente de protecție, de informații esențiale și de susținere publică. Dar, mai ales, nimeni nu trebuie să rămână singur, de nicio parte a baricadei, atunci când se pune problema unei necesități de informație medicală, independent de pandemia actuală.

PortalMed - un proiect tânăr și ambițios

 

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Complexitatea acestui nou proiect ambițios, dar și necesar României actuale, constă în esențializarea informațiilor medicale de ultimă oră. Dacă există deja website-uri, agenții de presă și instituții media focalizate pe transmiterea de informații oficiale și/sau despre situații ieșite din comun, can-can-uri și critici, PortalMed își propune să acopere o zonă încă insuficient explorată și comunicată public în România zilelor noastre: aceea a informațiilor punctuale, specializate, concentrate pe dezvoltarea științelor medicale și pe informarea corectă a medicilor, farmaciștilor și pacienților.

Surse de încredere

 

Cele mai importante institute de cercetare, autorități medicale și farmaceutice, cele mai relevante jurnale de specialitate din întreaga lume sunt monitorizate constant de echipa redacțională. Ulterior, informațiile sunt verificate, filtrate, traduse de specialiști și transmise către public, într-o formă de prezentare accesibilă și utilă.

Domenii și categorii

 

Aria de informații pe care își propune să o acopere PortalMed este legată, în principal, de Medicină și Farmacie. Recent, aici a fost publicat, în premieră pentru România, cel mai recent studiu clinic despre neurofibromatoza de tip 1 (NF1), iar la scurt timp după - informații despre primul tratament pentru această boală considerată incurabilă până în prezent. Veți găsi aici și o categorie dedicată special publicului larg, fără pregătire medicală, dar cu necesități medicale: informații generale despre boli, afecțiuni, tratamente, istoria medicinei, sfaturi pentru un stil de viață sănătos, curiozități, o rubrică dedicată copiilor etc. În calitate de pacienți, atunci când suntem mai bine informați, ne este mult mai ușor să identificăm bolile și afecțiunile, cauzele și manifestările acestora, ceea ce ajută la o mai bună abordare terapeutică din partea medicilor cărora ne vom adresa pentru tratament. O categorie aparte le este dedicată și celor mici: aceasta cuprinde informații de folos pentru părinți, atunci când copiii se confruntă, la rândul lor, cu probleme de sănătate, dar și modalități prin care ne putem distra împreună cu ei, sau jocuri pe înțelesul lor, care le vor deschide interesul către știință și arte. Categoria Lifestyle cuprinde articole despre importanța prevenției, susținerea imunității și activități fizice benefice și accesibile tuturor. Este celebră observația conform căreia este mult mai ușor să previi decât să tratezi, așadar aici pot fi regăsite sfaturi și sugestii pentru îmbunătățirea calității vieții, în ansamblul ei.

Cui îi este de folos platforma PortalMed?

 

Răspunsul scurt este: tuturor! Aici sunt furnizate cele mai noi și mai relevante noutăți pentru specialiști, sunt explicate caracteristicile bolilor, afecțiunilor și tratamentelor pentru pacienți, dar au loc și întâlniri online între medici și persoanele preocupate de diverse situații și probleme de sănătate. Aici se pot obține sfaturi și recomandări de specialitate în timp real. De luni până vineri, de la ora 20.30, un medic este la dispoziția persoanelor aflate în dificultate, pentru a oferi răspunsuri.

PortalMed - revistă online

 

Știrile medicale publicate zilnic acoperă întreaga arie medicală și farmaceutică, de la ultimele descoperiri științifice și până la soluțiile de biotehnologie revoluționare, tocmai identificate în cadrul unor instituții sau centre de cercetare de prestigiu mondial, care au șanse mari să schimbe istoria medicinei. Articolele dedicate aprofundează informațiile, pun la dispoziția celor interesați resurse suplimentare de studiu și prezintă pe înțelesul tuturor informațiile specializate. Această resursă informațională este utilă atât pentru pacienți, cât și pentru specialiști.

PortalMed, anti-coronavirus

 

Rubrica dedicată pandemiei în plină desfășurare cuprinde date recente despre statistici, abordări terapeutice, descoperiri, studii clinice, tratamente experimentale și măsuri de precauție. Aici, veți găsi toate informațiile relevante, dar și semnale de alarmă față de proliferarea unor informații false, mai ales prin intermediul rețelelor de socializare.

PortalMed, post-coronavirus

 

Aparte de urgența medicală a momentului, această platformă vizează menținerea standardelor informative în zona medicală și farmaceutică, pe termen lung. COVID-19 va fi învins, așa cum au fost anihilate holera, ciuma, lepra și multe alte pandemii de-a lungul istoriei umanității. Este doar o chestiune de timp. Dar nevoia de sănătate, modalitățile prin care o putem menține și restaura rămân valabile în permanență: atât înainte, în timpul, dar și după anihilarea pandemiei decanșate de noul coronavirus. Transmiterea de informații corecte, popularizarea științei, responsabilizarea și responsabilitatea, împărtășirea cunoștințelor și orientarea permenentă către evoluție - toate acestea sunt elemente de bază ale devenirii și perpetuării unei specii, dincolo de instincte.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres
(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres

Viața modernă, activă și agitată pe care o trăim astăzi cu toții a venit la pachet nu numai cu multiple beneficii, ci și cu anumite situații ce contribuie la resimțirea unui stres permanent la nivelul întregului organism, atât somatic cât și psihic.

 

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Parchetul General anunţă continuarea urmăririi penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman și mai multe persoane
Parchetul General anunţă continuarea urmăririi penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman și mai multe persoane

Parchetul General anunţă, joi, continuarea urmării penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu, Miron Cosma şi generalii Vasile Dobrinoiu şi Petre Peter.