(P) Cum să alegi agenția de servicii funerare potrivită?

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
pompe funebre
StirilePROTV

Oricâtă experiență ai avea în legătură cu moartea, niciodată nu poți spune că ești pregătit pentru ea când vine vorba de trecerea în neființă a unei persoane dragi.

Moartea este un fenomen natural cu care ne confruntăm cu toții la un moment dat, dar chiar și în aceste condiții acceptarea lui ca un lucru firesc este cu atât mai dificilă când vine vorba de cineva apropiat.

Chiar și după o boală grea, despărțirea de o persoană cu care ai împărțit clipe din viață nu este o experiență ușor de trecut cu vederea și atunci, la dificultatea procedurilor de înmormântare se adaugă și drama sufletească prin care trebuie să treci. Din fericire însă, chiar de la bun început ai dreptul și chiar ar fi recomandat să pornești de la premisa că nu ești singur în astfel de situații, ci poți să te bazezi pe specialiștii unei agenții de servicii funerare care să-ți ofere tot suportul de care ai nevoie pentru a depăși mai ușor nefericitul eveniment. Iar pentru a fi capabil de a alege cea mai potrivită agenție de pompe funebre atunci când va fi cazul, în acest articol ți-am pregătit un ghid detaliat cu cele mai importante criterii după care trebuie să te ghidezi.

5 Criterii de selecție pentru alegerea unei agenții de pompe funebre

 

#1 Apropierea de casă

În cele mai dureroase clipe ale vieții, nimeni nu are răgazul și dispoziția pentru a colabora de la distanță cu o agenție de pompe funebre. De aceea, în eventualitatea unui deces, cel mai convenabil este să apelezi la o agenție de pompe funebre din orașul tău, care să-ți stea la dispoziție exact atunci când ai nevoie.

#2 Experiența specialiștilor

Dacă nu cunoști birocrația pe care o implică un deces, este bine să te orientezi către colaborarea cu o agenție cu multă experiență pe piața serviciilor funerare. Confruntându-se de nenumărate ori cu situații similare, specialiștii acesteia îți pot lua de pe umeri responsabilitatea birocrației și pregătirilor legale pentru înmormântare oferindu-ți astfel timp pentru a te putea vindeca mai repede după nefericitul eveniment.

#3 Gama serviciilor oferite

Începând cu serviciile de bază precum pregătirea trupului celui decedat pentru înmormântare și încheind cu așezarea acestuia în mormânt, o agenție de pompe funebre de care să fii pe deplin mulțumit ar trebui să-ți ofere inclusiv servicii de transport internațional. Moartea are loc atunci când te aștepți cel mai puțin și din acest motiv este bine să știi că ai la cine să apelezi când te confrunți de exemplu cu un caz de repatriere a unei persoane decedate sau alte situații similare.

#4 Costul serviciilor

Multe agenții de pompe funebre oferă servicii de bază care se încadrează ca tarif în ajutorul de la stat oferit reprezentanților persoanelor decedate care la momentul decesului erau înscrise în sistemul de asigurări sociale din România. Aceste servicii includ atât manipularea trupului celui decedat, cât și costul sicriului, al înmormântării propriu-zise și al pachetelor de oferit la biserică. De aceea, dacă nu ai pretenții aparte în ceea ce privește sicriul defunctului precum și amenajarea locului acestuia de veci, cea mai convenabilă variantă pentru tine este găsirea unei agenții precum Agenția de servicii funerare Paul, care îți oferă pachete complete de înmormântare, ce se încadrează în ajutorul primit de la stat.

#5 Posibilități ulterioare de colaborare

Nu căuta o firmă de pompe funebre care să-ți ofere doar servicii de îmbălsămare, transport și înhumare, ci una care să te ajute ulterior și cu organizarea pomenilor și slujbelor închinate sufletului celui adormit după culcarea trupului acestuia în mormânt. Există date fixe la care Biserica Ortodoxă Română recomandă organizarea pomenilor, dar cum în contextul societății de azi este foarte complicat să ții cont de fiecare amânunt legat de acestea și să respecți cum se cuvine tradiția, este mai bine să știi că ai pe cine conta când vine vorba de cumpărături și organizare.

Mai multe detalii pe https://funerare-nonstop.ro

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO