(P) Aplicații esențiale pentru mașinile electrice

myopel

Atunci când te gândești la o mașină electrică, primul aspect care îți vine în minte este grija față de mediu.

Tot mai mulți șoferi se orientează către automobile care contribuie la reducerea poluării și oferă astfel promisiunea unei vieți mai sănătoase, în special pentru cei care locuiesc în mediul urban. Știai însă că mașinile electrice nu sunt doar prietenoase cu mediul, ci și inteligente?

Cu ajutorul aplicațiilor dedicate, automobilele electrice de ultimă generație permit șoferului un control sporit și o gestionare eficientă a situațiilor ce pot apărea în trafic. Află mai multe despre cele mai importante aplicații disponibile pentru mașinile electrice.

Sisteme de navigație și de planificare a traseului

Indiferent că străbați orașul sau ai de parcurs un traseu lung, pe care nu ai mai circulat, îți dorești să ajungi la destinație cât mai simplu, fără ocoluri inutile și fără a te bloca în trafic. De aceea, sistemele de navigație și aplicațiile de planificare a traseului au un rol extrem de important pentru orice automobil. Iar când vine vorba de o mașină electrică, drumul cel mai scurt și cel mai simplu este întotdeauna de preferat, astfel încât să poți parcurge cât mai mulți kilometri cu o singură încărcare.

Planificarea precisă a traseului poate fi un factor esențial pentru creșterea autonomiei, mai ales când ai un drum mai lung de parcurs. Sistemul de navigație de care dispune mașina te poate ajuta să identifici ruta cea mai scurtă, să eviți drumurile cu pante pronunțate și porțiunile aglomerate, astfel încât să dispui de o autonomie cât mai mare. Totodată, poți primi notificări cu privire la disponibilitatea stațiilor de încărcare de pe traseu, în cazul în care este necesar să încarci bateria.

Citește și
Avertismentul lui Warren Buffett cu privire la inteligența artificială. Ce a prezis mogulul investițiilor

Aplicațiile se actualizează în permanență, oferindu-ți informații în timp real despre eventualele lucrări din trafic, permițându-ți să adaptezi traseul, pentru a evita drumurile cu circulație îngreunată. Dacă te afli la volanul unei mașini electrice Opel, poți conta pe navigația integrată în sistemul de infotainment al automobilului. Serviciile Opel Connect oferă un set complet de funcționalități de navigație și planificare a traseului, ținând cont de specificul automobilului tău și de infrastructura de încărcare disponibilă, pentru a te asista și a te ghida oricând ai nevoie:

• Calculează rutele optime, ținând cont de autonomia bateriei și de stațiile de încărcare disponibile. Îți poți planifica călătoriile cu siguranța că vei ajunge la destinație fără stres

• Transmite informații actualizate din trafic în timp real, deci poți evita ambuteiajele sau lucrările în desfășurare de pe traseu. Ai posibilitatea să alegi alte rute mai rapide sau mai puțin aglomerate

• Opel Connect îți afișează și localizează stațiile de încărcare disponibile de pe traseu, ceea ce îți permite să planifici din timp opririle pentru reîncărcare

• Fiind integrate în sistemul de infotainment al mașinilor Opel, serviciile pot fi accesate facil prin ecranul tactil sau prin intermediul comenzilor vocale, oferindu-ți o experiență de utilizare intuitivă.

Totodată, mașinile Opel beneficiază de serviciul Live Navigation Plus, ce îți asigură ultimele informații din trafic pe sistemul tău de navigație. Serviciul este inclus și gratuit pe o perioadă de 3 ani, la achiziția automobilelor noi cu sisteme de navigație.

Aplicații de gestionare a încărcării mașinilor electrice

Pe măsură ce numărul proprietarilor de mașini electrice crește, infrastructura stațiilor de încărcare se dezvoltă și ea. Astfel, în ziua de astăzi ai la dispoziție o varietate de opțiuni pentru reîncărcarea mașinii: acasă, prin priză sau panouri de perete, în parcarea anumitor unități comerciale sau la numeroasele stații publice de încărcare.

Iar pentru ca alimentarea cu energie să fie și mai eficientă, poți conta pe aplicațiile dedicate gestionării încărcării mașinilor electrice. De exemplu, ai posibilitatea de a programa reîncărcarea mașinii, de a-i vizualiza statusul chiar și de la distanță și de a primi notificări cu privire la aceasta, pentru a ști când s-a finalizat.

Monitorizarea performanței și starea bateriei

La mașinile electrice cea mai importantă componentă este, bineînțeles, bateria. Performanțele mașinii electrice și autonomia sunt în strânsă legătură cu starea bateriei. Prin urmare, este ușor de înțeles de ce este necesară o monitorizare permanentă a acesteia.

Cu ajutorul unei aplicații mobile ca MyOpel poți să verifici și să controlezi de la distanță încărcarea și autonomia automobilului tău în orice moment, prin intermediul telefonului mobil. Dacă automobilul tău este conectat la o stație de încărcare, poți controla încărcarea și afli când aceasta este completă sau a fost întreruptă.

Aplicații pentru gestionarea și controlul vehiculului

Pentru a avea parte de o experiență eficientă, sigură și relaxantă de condus e nevoie ca șoferul să aibă un control deplin asupra mașinii. Tocmai de aceea, producătorii auto au dezvoltat o serie de aplicații, disponibile în anumite configurații de echipare care să ofere șoferilor o mai bună gestionare și un control sporit la utilizare. Iată ce poți face de la distanță, folosind smartphone-ul:

• Controlezi starea vehiculului - verifici nivelul bateriei, cât mai poți parcurge până la descărcarea completă sau starea sistemului de încălzire și răcire

• Blochezi și deblochezi ușile - blocarea și deblocarea ușilor de la distanță prin intermediul aplicației îți oferă un plus de siguranță și de comoditate

• Pornești sau oprești încălzirea - această funcție îți permite să pregătești temperatura dorită, înainte de urcarea în mașină.
Atunci când îți alegi o mașină electrică, asigură-te că aceasta dispune de astfel de servicii, care îți permit să pleci la drum cu încredere.

Aplicațiile dezvoltate pentru vehiculele electrice sunt foarte importante pentru șoferii care doresc să se bucure de toate avantajele oferite de tehnologia electrică. Cu ajutorul acestora, poți profita la maximum de performanța, eficiența și confortul mașinii tale.

Articol recomandat de sport.ro
Lovitură de teatru: Dan Șucu, contract pe 5 ani pentru Mircea Lucescu la Rapid: "Avem garanția că plecăm pe un drum bun"
Lovitură de teatru: Dan Șucu, contract pe 5 ani pentru Mircea Lucescu la Rapid: "Avem garanția că plecăm pe un drum bun"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering

Într-o lume care caută soluții durabile pentru provocările energetice, Rufy Roof Engineering se distinge prin oferirea unor sisteme inovatoare de montaj pentru panourile fotovoltaice.

(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom
(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom

Copiii își doresc haine în care să se simtă confortabil și să se poată mișca liber, în timp ce părinții își doresc pentru cei mici îmbrăcăminte de calitate și versatilă, pentru ținute rapide și lejere în fiecare zi.

(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?
(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?

Cel mai mare avantaj pe care lumea modernă ni-l oferă este acela că avem posibilitatea de a găsi soluții pentru aproape orice problemă, mai ales atunci când vine vorba de aspectul estetic.

Recomandări
Grindina face ravagii în mai multe zone din ţară. Oamenii se plâng că gradinile şi livezile au fost afectate. FOTO&VIDEO
Grindina face ravagii în mai multe zone din ţară. Oamenii se plâng că gradinile şi livezile au fost afectate. FOTO&VIDEO

Ploi torenţiale cu căderi de grindină s-au înregistrat, duminică, în mai multe zone din ţată, imagini cu furia naturii fiind distribuite pe reţelele ded socializare. Oamenii se plâng că gradinile şi livezile au fost afectate.

Medici, ingineri și arhitecţi şi-au găsit rostul şi liniştea în corul Anastasios, la Mănăstirea Mihai Vodă
Medici, ingineri și arhitecţi şi-au găsit rostul şi liniştea în corul Anastasios, la Mănăstirea Mihai Vodă

„Oamenii sunt lumină”, partea I. Ne bucurăm atunci când descoperim semeni care dau de la ei, dăruiesc din timpul lor şi îi ajută pe alţii, înţeleg sensul cuvintelor empatie şi împreună.

Românii plecați în Grecia de Paște au trăit cu emoție noaptea Învierii. După slujbă, au dus Lumina Sfântă... la restaurant
Românii plecați în Grecia de Paște au trăit cu emoție noaptea Învierii. După slujbă, au dus Lumina Sfântă... la restaurant

Noaptea Învierii a fost trăită cu emoție și de românii plecați în Grecia de Paște. Doar în Thassos, sunt peste 10.000. Lumina Sfântă a ajuns și acolo, dar cu întârziere.