Romania, te iubesc!: Plante halucinogene vandute legal in Romania

×
Codul embed a fost copiat

Somnul economiei romanesti naste monstri! Semnalul de alarma a fost tras recent, la Iasi, cand patru adolescenti au ajuns in spital cu o intoxicatie ciudata.

Copiii fumasera ierburi halucinogene, cumparate, perfect legal, de la o dugheana din oras. Un magazin care functiona, si inca functioneaza, cu toate aprobarile luate, in centrul Iasului, acolo unde isi interesecteaza drumurile studenti, liceeni si elevi de scoala generala.

Relaxat, vinzatorul recunoaste ca stie ce vinde. De altfel, locul se si cheama weed shop, magazin de iarba, exact ca la Amsterdam. Posterul lui Bob Marley, abia vizibil dupa norul de fum, e o aluzie groasa pentru cei care inca n-au inteles unde au intrat.

Desi in acte scrie negru pe alb plante pentru aromoterapie, odata inhalate, ierburile din weed shop au efect halucinogen, foarte asemanator cu cel al drogurilor clasice. In Romania insa, nimeni nu s-a grabit sa le treaca pe lista substantelor interzise si, de cateva luni, fenomenul a luat proprotii. Zeci sau chiar sute de magazine similare au aparut in tara. Numai in Iasi sunt treizeci.

Initial, plantele s-au vandut pe internet, fara restrictii, si vestea i-a ametit de placere pe foarte multi. Centru universitar important, plin de tineri emancipati, Iasiul a devenit oras-campion la distributia si consumul acestor amestecuri vegetale. Sa fumezi e deja... trendy.

Citește și
Tudor Petrut
Romania, te iubesc!: Povestea lui Tudor Petrut, alias Serban din "Liceenii"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile


Fericiti ca le ofera clientilor senzatii inedite si experiente imposibil de trait altfel, proprietarii magazinelor de asa zise ierburi parfumate le vand cu incantare si fara remuscari. Dimpotriva, e de ajuns sa te arati fumator incepator, ca sa-ti dea si sfaturi. Scuza lor: daca nu e ilegal, atunci e permis.

Afla mai multe din video-ul atasat!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Romania te iubesc: Criza le face
Romania te iubesc: Criza le face "cadou" romanilor croaziere de lux

Criza sau nu, noi mergem in croaziera! Cum companiile care detin vapoare de lux nu-si mai vand biletele cu acelasi succes, s-au vazut nevoite sa scada din preturi. Iar romanii au descoperit ca-si permit acum vacante de cinci stele.

Romania, te iubesc!: Povestea lui Tudor Petrut, alias Serban din
Romania, te iubesc!: Povestea lui Tudor Petrut, alias Serban din "Liceenii"

America, Holywood, celebritate. Trei cuvinte suficient de puternice, pentru ca unii sa aleaga aceasta destinatie. Chiar daca la un moment dat, Romania ii iubea cu pasiune.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.