Chavez dezgroapa mortii la propriu. L-a deshumat pe Simon Bolivar

Ultima actualizare: 29-04-2012 01:21

La ei ca la nimeni. Vorbim despre locuitorii Venezuelei, dar mai ales despre inconfundabilul lor presedintele. Hugo Chavez s-a intrecut pe sine cand a ordonat deshumarea ramasitelor pamantesti ale revolutionarului Simon Bolivar.

Vrea cu orice pret sa demonstreze ca acesta a fost asasinat.

Totul a inceput cu o garda de onoare, doar ca soldatii au fost imbracati in echipament steril ca al medicilor. Pe fundal se auzea vocea inconfundabila a presedintelui Chavez.

Emotionat la culme, lui Chavez i-a tremurat glasul cand anchetatorii au deschis cosciugul.

Daca in afara Venezuelei, deshumarea scheletului lui Simon Bolivar, pastrat de aproape 200 de ani in Panteonul National, a starnit amuzament, la Caracas a iscat o adevarata furtuna.

Opozitia il acuza pe Chavez de profanare si sustine ca este obsedat de rescrierea istoriei dupa bunul sau plac.

Oficial, Simon Bolivar a murit in 1830, de tuberculoza. Chavez este convins, insa, ca liderul istoric al eliberarii Americii Latine de sub dominatia spaniola a fost asasinat de oponentii sai, iar crima a fost musamalizata.

De aceea le-a ordonat legistilor sa ia probe ADN din scheletul lui Bolivar. Pe baza lor se va vedea daca a fost vorba de otrava, cum sustine Chavez, sau de boala. Istoricii cred insa ca prezenta substantei in organism se poate datora unui tratament cu arsenic, practicat pe scara larga in secolul al XIX-lea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO