(P) Austrotherm investește și se extinde în România, inaugurând Fabrica EPS din Călan

comunicat

Austrotherm, lider în domeniul termoizolațiilor ecologice în Europa Centrală și de Est, a inaugurat vineri fabrica de termoizolații din Călan, jud. Hunedoara.

Noua fabrică a presupus o investiție de circa șase milioane de euro, contribuind, în primul rând, la dezvoltarea mediului de afaceri din județ, prin alocarea a aproximativ 30 de locuri de muncă.

Cu această nouă deschidere de fabrică, Austrotherm EPS, pionier în domeniul izolațiilor, are în acest moment capacitatea de a livra în vestul României polistiren expandat ecologic într-un timp mai scurt și într-un mod mai eficient din punct de vedere energetic.

Instalația de producție de ultimă generație este proiectată pentru fabricarea atât a polistirenului expandat alb Austrotherm, cât și a Austrotherm EPS-PLUS „gri”, care oferă o izolare și mai bună.

„Suntem pe un teren de 30.000 de metri pătrați, deținut de Austrotherm în Călan. Investiția s-a realizat pe 16.000 de metri pătrați, deci avem potențial de dezvoltare. Am construit o fabrică cu o capacitate de 250.000 de metri cubi de polistiren expandat pe an, cu posibilitatea de extindere. Există și o faza a două a investiției – o linie de plăci pentru încălzire în pardoseală. Sunt două echipamente – o mașînă de injecție care produce plăcile de eps și una de termoformare care produce folia care protejează placă de eps și o linie de asamblare. Costurile de investiție s-au ridicat la aproximativ 6 milioane de euro, ea fiind finalizată într-un timp record”, a declarat Laurențiu Istrate, administrator, responsabil proiect Călan.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Noua locație din Transilvania completează în mod optim locațiile de producție ale Austrotherm din sud (București), nord-est (Horia) și vest (Arad). „Timpul de livrare către clienți va scădea considerabil de acum încolo. Accentul nostru este acum clar pe rute de livrare mai scurte și o flexibilitate mai mare pentru clienții noștri. Capacitatea de depozitare ne permite, de asemenea, să oferim livrări combinate de materiale izolante EPS și XPS“, informează Roxana Ghioca, Director General Austrotherm România.

Austrotherm este în România din 1999

Austrotherm a început să dezvolte piața românească încă din 1999 cu o fabrică EPS în București. Austrotherm a debutat astfel pe o piață emergentă care, cu o populație de aproximativ 19 milioane de locuitori, oferă și astăzi un potențial de creștere. În 2006 a urmat deschiderea celei de-a doua fabrici de EPS Austrotherm la Horia, în nord-estul României. În 2008, în această locație a început, de asemenea, producția de Austrotherm XPS. În 2022 Austrotherm a preluat producătorul de izolații XPS „Zentyss” din Arad, în vestul României. Austrotherm este astfel unul dintre cei mai importanți producători de izolații din România.

Despre Austrotherm

În anul financiar 2021, Grupul Austrotherm a obținut o cifră de afaceri de 517 milioane € și avea la la finalul lunii Decembrie 2021 un număr de 1.200 angajați. Grupul Austrotherm, care este deținut de o familie din Austria, are în prezent un total de 25 de unități de producție de materiale izolante în 12 țări. Pe lângă sediul central din Wopfing și fabricile din Pinkafeld și Purbach, pionierul izolațiilor este reprezentat de companii din România, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Croația, Polonia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria și Turcia. Grupul Austrotherm este o companie a Schmid Industrieholding, care a generat o cifră de afaceri de 2,2 miliarde de euro cu 6.600 de angajați la 31 Decembrie 2021.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Izolarea exterioară a casei. Ce materiale să alegi pentru a te bucura de un confort total?
(P) Izolarea exterioară a casei. Ce materiale să alegi pentru a te bucura de un confort total?

Atunci când vine vorba despre izolații de casă, constructorii români se află incă într-o fază de început a implementării, in conditiile in care abia din anii '90 izolatia peretilor exteriori a devenit un standard.

Recomandări
Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO
Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO

Bilanţul atacului rus cu rachetă în Odesa a crescut marţi la cinci morţi, în urma unui deces la spital, anunţă oficiali, iar dintre cele 28 de persoane rănite în atacul de luni, 23 erau spitalizate în continuare, unele în stare gravă.

De la ce a pornit incendiul din sectorul 1 al Capitalei. Vecinii spun că au văzut acolo oameni ai străzii
De la ce a pornit incendiul din sectorul 1 al Capitalei. Vecinii spun că au văzut acolo oameni ai străzii

Flăcări uriașe au cuprins, luni, un depozit abandonat din sectorul 1 al Capitalei. S-au auzit câteva explozii, spun martorii, iar incendiul ce a urmat s-a văzut din mai multe cartiere.

Un bucureștean de pe lista Most Wanted a fost prins în Italia. Are mandat de arestare pe numele său pentru spălare de bani
Un bucureștean de pe lista Most Wanted a fost prins în Italia. Are mandat de arestare pe numele său pentru spălare de bani

Un bărbat de 34 de ani din Bucureşti, urmărit internaţional din categoria Most Wanted, după ce Tribunalul Bucureşti a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru spălare a banilor, a fost prins de poliţiştii din Italia.