Traian Băsescu a recunoscut că a dat note informative cu titlu conspirativ ”Petrov”

Ultima actualizare: 05-09-2019 20:21

Traian Băsescu a recunoscut joi, în premieră, ca în perioada în care era student la Institutul de Marină din Constanța a dat două note informative pe care le-a semnat cu numele conspirativ "Petrov".

Fostul Preşedinte al României, care a fost dat în judecată de CNSAS, a ţinut să precizeze însă că nu ar fi ştiut că ofiţerul căruia i-a furnizat infiormatii este de la Securitate şi că, oricum, nu putea să îl mintă pentru că risca să fie exmatriculat.

Băsescu respinge însă acuzaţia că ar fi fost colaborator al Securităţii şi spune că procesul său este doar un demers cu caracter politic, menit să îi strice imaginea.

Ovidiu Oanță, corespondent ȘtirileProTV: ”Traian Băsescu a ținut să le explice judecătorilor cum a stat treaba în anii 70, atunci când, a recunoscut astăzit, că a semnat cu numele Petrov cele 2 note informative. În una vorbea despre cetățenii cehi, pe care i-a întâlnit pe litoral, iar în alta despre un coleg care era bănuit la vremea respectivă că ar fi vrut să fugă în străinătate.

Spune Traian Băsescu că nu a știut niciun moment că numele Petrov era unul conspirativ. Iată că cei de la CNSAS că deși există robe că între Băsescu și fosta Securitate ar fi existat legături din 72, sunt suficiente dovezi că el ar fi fost colaborator al Securității. Pe de altă parte, Băsescu insistă că a existat o anumită conjunctură în care a ajuns să dea acele note informative. Curtea de Apel va da sentința peste 2 săptămâni”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO