Interlopul sucevean ”Porcu”, extrădat din Italia. De ce era căutat de toată poliția din România


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 22 August 2018 12:20
Categorie: Stiri Justitie
Porcu

Un sucevean care era dat în urmărire de Poliția Română, după ce a fost condamnat definitiv pentru trafic de persoane, a fost extrădat din Italia.

Cristian Mihail Robu, zis ”Porcu”, era reţinut pe teritoriul Italiei, iar zilele trecute autorităţile din acest stat l-au extrădat. Robu, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat la 6 ani pentru trafic de persoane, mai exact, a dus în străinătate mai multe persoane care erau apoi obligate să fure, relatează Monitorul de Suceava.

Condamnarea a rămas definitivă în luna noiembrie a anului trecut, însă ”Porcu” nu a fost de găsit pentru a fi încarcerat, fiind fugit în străinătate.

”Porcu” a fost judecat ca lider al unei grupări interlope care s-a constituit încă din anul 2003. Gruparea a avut ca scop racolarea şi exploatarea de victime minore, prin obligare sau determinare la comiterea de infracţiuni de furt şi tâlhării pe teritoriul Germaniei sau Austriei.

Anchetatorii, procurorii DIICOT Suceava, au ajuns la concluzia că victimele erau alese în aşa fel încât să nu poată provoca prea multe neplăceri. Astfel, erau alese persoane din familii cu resurse materiale minime, multe dintre ele dezorganizate, cu mulţi fraţi, din cartiere mărginaşe ale municipiului Suceava.

Cei care aveau „stofă” pentru comiterea de infracţiuni erau racolaţi şi duşi în străinătate, fiind cazaţi tot de membri ai grupării, una care era bine structurată pe mai multe paliere, au arătat procurorii care i-au trimis în judecată pe inculpaţi.

Membrii grupării apelau adesea la violenţă faţă de cei pe care îi puneau să fure şi care erau timoraţi în special de ameninţările celor cunoscuţi ca grei ai lumii interlope sucevene.

Inculpaţii din acest dosar au fost obligaţi şi la plata unor despăgubiri, care depăşesc suma de 30.000 de euro, către victimele pe care le-au traficat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Monitorul de Suceava

Tags: interlop, porcu,

VIDEO PROTVPLUS.RO