Ancheta în dosarul morţii poliţistului Gigină a fost finalizată de DNA

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a finalizat ancheta în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Ziua de 1 mai 2018 era termenul limită pentru procurorii DNA să termine această investigație.

Instanța Supremă este cea care a fixat acest termen, după ce părinții polițistului Bogdan Gigină s-au plâns că investigația durează prea mult.

În zilele următoare, dosarul va fi trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde Gabriel Oprea va fi judecat pentru ucidere din culpă.

Pentru aceleași acuzații vor fi judecați și reprezentanții firmei care a făcut lucrările în zona respectivă.

De asemenea, părinții lui Bogdan Gigina și soția acestuia cer, fiecare, despăgubiri de trei milioane de euro.

Potrivit DNA, în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19,00, agentul de poliţie Bogdan Gigină a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care i-au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a fostului ministru Gabriel Oprea.

Anchetatorii arată că poliţistul circula cu o viteză de 84 km/h în condiţii de vizibilitate redusă determinate de întuneric şi ploaie. Dinamica producerii accidentului şi lipsa unor manevre de frânare determină concluzia că poliţistul nu a văzut obstacolele de pe carosabil (amenajările rutiere temporare) înainte de a intra în contact cu primul dintre acestea.

Procurorii mai susţin că Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul conferit de funcţia sa şi cu încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, cauză care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul lui Bogdan Gigină.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO