Targul de Tehnologie de la Londra, rampa de lansare pentru companiile IT aflate la inceput. "Jucariile tale prind viata"

Ultimul update: Vineri 09 Decembrie 2016 07:13
Data publicarii: Marti 06 Decembrie 2016 09:19
Categorie: Smart things

Companii la inceput de drum si investitori din toata Europa si-au dat intalnire la Targul de Tehnologie de la Londra, deschis luni.

Fiecare participant si-a prezentat produsul cu care spera sa dea lovitura - fie ca vorbim de o aplicatie pentru realitate virtuala sau augmentata, fie ca discutam de un program ce poate fi de ajutor in domeniul medical.

O companie poloneza, aflata la inceput de drum, le-a prezentat britanicilor o tehnologie prin care pot accesa un joc de realitate virtuala de pe calculator - totul, cu ajutorul unor dispozitive ieftine, destinate in principal telefoanelor mobile.

Marek Antoniuk, reprezentantul companiei: "Avem doua versiuni de realitate virtuala, cea de pe calculator si cea de pe telefonul mobil.

Fiecare are propriile avantaje si dezavantaje. Continutul de pe computer are calitate mai buna, dar este mai scump. Cel de pe telefon este mai ieftin, dar calitatea este mai slaba."

Jocurile si dispozitivele de realitate virtuala se intrec la capitolul popularitate cu cele de realitate augmentata. O companie din Liverpool vine la Londra cu un joc ce pare sa aduca la viata o jucarie din carton.

Phil Charnock, reprezentantul companiei: "Cand esti copil, iti imaginezi cum ar fi daca jucariile tale ar prinde viata. Acum, poti vedea asta pe ecran. Poti vedea jucariile cum se misca, poti observa cum se lupta una cu cealalta."

In domeniul tehnologiei medicale s-a remarcat o aplicatie pentru telefonul mobil, care poate diagnostica anumite boli - precum malarie sau tuberculoza.

Camera video a telefonului trebuie sa fie conectata la un microscop. Apoi, un program, ce foloseste inteligenta artificiala, analizeaza imaginea si inainteaza un diagnostic.

Charles Van Overmeire, reprezentantul companiei: "Avem o proba de sange, folosim un microscop si - cu ajutorul aplicatiei - iti putem spune daca esti sau nu bolnav. Dam apoi datele mai departe unui doctor pentru confirmare si pentru prescrierea unui tratament."

La capitolul turism, a atras atentia o aplicatie pentru calatorii - iti permite sa planifici deplasarea, iti ofera acces la ghiduri si iti da voie sa tii un jurnal cu impresii - elemente regasite de obicei in aplicatii diferite.

Evenimentul include si o competitie - cel mai bun proiect va castiga finantare in valoare de 50.000 de dolari.

Targul de la Londra se incheie marti.
 

Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery