Informația devenită virală. Ce se întâmplă dacă avem poze nud în telefon


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 31 Octombrie 2017 16:41
Categorie: Smart things
Selfie

Vestea că iPhone-urile nu sortează fotografiile obișnuite de cele nud și nu le introduce într-un folder diferit a stârnit tensiuni pe rețelele de socializare.

O postare a devenit imediat virală, după ce îi încuraja pe internauți să descopere folder-ul unde s-ar stoca toate conținuturile intime. Repectiva postare a fost distribuită de peste 10.000 de ori, notează The Independent.

Jurnaliștii de la The Independent susțin că totul este complet adevărat. Se pare că Apple operează cu sute de categorii, cu toate că recunoște elemente mult mai generale și mai puțin pe cele intime. Dacă veți căuta în telefonul dumneavoastră cuvinte precum „câine”, „copac” sau chiar și accesorii vestimentare precum „pantofi”, „pălării”, cu toate că par că nu există categorii destinate lenjeriei.

Nu este clar de ce Apple a optat pentru includerea căutării "sutien", mai ales atunci când nu sunt incluse multe alte obiecte obișnuite de îmbrăcăminte sau de ce a folosit acest cuvânt specific.

Apple a introdus anul trecut o nouă caracteristică care poate combina imaginile și are capacitatea să identifice elementele comune dintre ele. Drept urmare, telefonul realizează sute de micro-folder-uri unde le stochează pe baza algoritmilor săi.

Dar cel de-al doilea lucru important despre aceste rezultate este că totul se întâmplă în telefon - spre deosebire de instrumentele similare de recunoaștere a imaginii dezvoltate de Facebook și Google.

Aceasta nu înseamnă că fotografiile sunt mai puțin sigure decât ar fi în mod obișnuit. În cazul în care dețineți astfel de fotografii este indicat să vă alegeți un fișier, care nu face parte din biblioteca foto, ceea ce va fi mai greu de găsit pentru cineva care vă accesează telefonul, spre exemplu.

Sursa: The Independent