iLikeIT. Vreti sa vorbiti la telefon fara teama ca sunteti ascultati? Care sunt cele mai bune solutii

Ultima actualizare: 31-08-2015 07:42

Spionajul nu mai inseamna de mult doar ascultarea liderilor unor tari de catre inamici sau chiar aliati. Pana si cancelarul Germaniei s-a plans ca americanii i-au interceptat telefonul.

Dincolo de problema diplomatica, mai exista insa foarte multi oameni care au lucruri importante de ascuns, fie de un concurent in afaceri, de investigatori sau poate un sot gelos.

Totul se bazeaza pe o aplicatie, instalata pe 2 telefoane Android: Knox. In primul rand trebuie aplicata o parola pe ambele telefoane sau un "finger print". Knox este de fapt o solutie de la Samsung pentru asa numitele "masini virtuale". Este practic "un telefon in telefon", pentru ca este mult mai sigur asa, iar utilizatorul poate controla acest container. Daca el pierde telefonul containerul poate fi imediat sters sau blocat. Mai mult, aplicatiile sunt instalate in telefonul din telefon.

Daca 2 persoane isi instaleaza aceasta aplicatie, ele vor putea vorbi prin intermediul conectarii la internet - insa printr-o conexiune securizata, criptata. Toata conversatia intre cei doi nu numai ca este criptata, ci este si "semnata", pentru a preveni, spre exemplu, interceptia, modificare de pachete de date intre cei doi utilizatori. Cu alte cuvinte, chiar daca acea convorbire va fi interceptata, cel care asculta nu va intelege.

Exista insa si alte solutii pentru securizarea convorbirilor telefonice:

-► Gemalto 

-► Trust Mobile

-► Silent Circle

-► BlackPhone

-► Whisper Systems

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO