iLikeIT. Urby, aplicatia gratuita care te scoate in oras. Cum functioneaza

21-11-2016 10:13


George Buhnici ne aduce informatii despre cum putem afla usor tot ce se intampla in oras. Cu doua conditii: sa aveti un telefon smart si timp liber la dispozitie.

Ionut Munteanu a absolvit Universitatea Politehnica din Timisoara. Din anul III de facultate, s-a angajat ca programator. Dupa licenta, a lucrat la o companie romano-italiana din Bucuresti. Apoi, timp de trei ani, a dezvoltat software pentru sistemele bancare din Arabia Saudita si Malaysia.

In 2006, a revenit in Bucuresti, unde a infiintat prima lui companie, iConsult. Au inceput sa realizeze proiecte software si online pentru clienti din Romania, Olanda si Anglia.

In anul 2013, a lansat startupul sibian Eventya Co, ce s-a dorit initial a fi o solutie Cloud pentru achizitie si distributie de informatii cu aspect local. Ulterior, compania a creat InfoKiosk-uri mobile pe tablete de tip Apple si Android, pe care le-a distribuit in locatii indoor din Sibiu, inclusiv la Primaria Sibiu. Prima licenta de tip City Guide, mai exact ghidul turistic oficial al orasului Sibiu, a fost cumparata de Primarie.

Anul acesta, echipa Eventya a dezvoltat si lansat aplicatia Urby. Aplicatia a fost selectata in MVP Academy, programul de accelerare pentru startupurile din domeniul tehnologiei, unde a castigat o investitie de 300.000 Euro. De asemenea, echipa Urby a fost printre finalistii Startup Spotlight, si a fost clasata intre primii 30 shortlistati la How to web.

Aici puteti descarca aplicatia Urby

URBY – aplicatia care te scoate in oras

Urby prezinta intr-un mod centralizat, organizat si usor de urmarit, evenimentele, locurile si serviciile din orasul utilizatorului, oferindu-i posibilitatea unei experiente personalizate cu oportunitatile locale.

Urby sistematizeaza si reduce un volum urias de informatie doar la ceea ce conteaza pentru user, in functie de interese, obiceiuri, experiente, recomandari de la alti utilizatori, astfel incat o iesire in oras sa fie memorabila dar simpla, fara o planificare complicata. Esenta Urby este continutul de calitate care scoate omul urban din casa si-l trimite la evenimente sau in locuri pe care le descopera sau cu care se reconecteaza. Se utilizeaza diverse unelte de import automat de continut din terte surse, care este ulterior filtrat si structurat.

Ce tip de continut ofera Urby:

- Evenimente (publice)
- Liste de servicii locale: farmacii, ATM-uri, spa-uri, restaurante, puburi, trasee de bicicleta sau de alergat etc.
- Ce e nou in oras: flux de informatii de la furnizorii locali (servicii)
- Liste cu recomandari facute de alti utilizatori

Aplicatia este gratuita pentru orice utilizator de iOS sau Android. De asemenea, afacerile locale, organizatiile sau institutiile din fiecare oras pot folosi Urby in varianta freemium pentru a comunica cu audienta lor. Prin activarea unui cont premium se obtine acces la instrumente specifice de marketing mobil, pentru clientii platitori. Astfel, marketerii pot folosi abonamentul premium pentru a-si sincroniza continutul (evenimente, oferte, posturi) pe mai multe platforme si pentru a-si promova pe o audienta locala bine definita produsele sau serviciile. Recent, dezvoltatorii au introdus si un sistem de loializare a clientilor prin intermediul cupoanelor digitale, care are succes in randul utilizatorilor

De ce este Urby mai mult decat un city guide?

O singura aplicatie de petrecerea timpului liber pentru orasul in care locuiesti sau in care petreci o perioada mai lunga.
Festivaluri de nisa, cu programul pe ore, pentru a scuti vechiul program printat din buzunar.

Impartirea evenimentelor pe categorii: concert, conferinta, cultura, expozitie, festival, IT & tech, muzica live, copii, petrecere, sport, muzica live etc.

Recomandarile sunt create automat, dar sunt editate de catre un reprezentant Urby, care da savoare printr-un mesaj personalizat scurt, de 140 caractere (de tip tweet).

Push Notifications catre toti utilizatorii dintr-un oras cu cea mai cool activitate in ziua respectiva — tip of the day.

Lista cu locatiile locale si noutatile acestora.

Discounturi la serviciile locale.

Integrare Uber pentru a ajunge la destinatie.

Lista petreceri Revelion 2017 pentru Bucuresti.

Widget usor de instalat pe orice site, cu un calendar personalizat de evenimente si noutati (in functie de categorie, oras etc.).

Public

Utilizatori (18-40+), cu interese diferite: distractie, oferte (-25), evenimente si activitati de familie sau dezvoltare personala (25-40); evenimentele culturale (+40). Institutii, organizatii, furnizori de servicii pe plan local.

Tari in care este prezenta momentan aplicatia: Olanda, Romania si Germania.