iLikeIT. Sfaturi pentru o incarcare rapida a telefonului sau tabletei. Ce inseamna un incarcator "bun"

29-09-2015 09:47


Oricat de destepte ajung telefoanele mobile, au greutati sa depaseasca autonomia modelelor de acum zece ani de exemplu. Cu toate acestea, incarcarea este mai rapida cu tehnologii noi.

In primul rand trebuie sa avem in vedere anumite standarde, atunci cand cumparati un incarcator. Sa va uitati pe marginea lor, unde scrie "mA" si sa depaseasca, daca este posibil, valoarea de 1500 de miliamperi.

Aceasta valoare poata ajunge pana la 2000 de miliamperi, pentru ca atunci veti avea un incarcator capabil sa incarce foarte repede si care nu va va strica device-ul.

Exista insa si alte solutii, ca de exemplu incarcatoarele cu 2 USB-uri, astfel incat sa puteti incarca simultan telefon si tableta, de exemplu.

Recet, majoritatea marilor producatori, precum Samsung sau Sony, au adoptat asa-numita tehnologie "fast charging", cu ajutorul careia un telefon poate fi incarcat cu pana la 60% in aproximativ o jumatate de ora. Tehnologia este semnalata pe incarcatoare printr-un simbol asemanator fulgerului si permite telefoanelor si tabletelor sa se incarce cu 2 standarde de putere. De exemplu, intr-o faza se poate incarca la 9 volti cu 1,67 amperi, dar si la 5 volti cu 2 amperi.

Daca ai mai multe telefoane si tablete, tentatia este sa-ti cumperi un multiplicator de USB-uri. Conectezi un astfel de "hub" la un calculator si conectezi 4 aparate. Rezultatul insa nu este satisfacator, pentru ca un computer nu poate oferi prin USB decat vreo 500 de miliamperi, adica foarte putin, iar un telefon se va incarca abia dupa o noapte.

Solutia este sa gasiti un incarcator cu mai multe USB-uri dar care sa aiba o putere mai mare, de 10 amperi, de exemplu.