iLikeIT. Premiera romaneasca pe YouTube: prima animatie 2D in 360 de grade

Dată publicare: 19-10-2015 14:04
Dată actualizare: 22-10-2015 07:07


iLikeIT. Premiera romaneasca pe YouTube: prima ani...
iLikeIT. Premiera romaneasca pe YouTube: prima ani...

Tehnologiile noi asteapta doar o idee buna ca sa il transforme pe autor intr-un artist. De acum si animatia poate fi explorata intr-un video de 360 de grade iar animatorul este un tanar plin de imaginatie.

Ne face cunostinta cu el George Buhnici, care l-a provocat la o demonstratie in direct la iLikeIT. Nicu Mihai, din Rosiorii de Vede, este autorul unei filmulet realizat cu YouTube 360 – o animatie inspirata de un videoclip de pe TV. Este practic primul clip 2D in 360 de grade de pe YouTube.

"Conceptul initial a fost al meu si am folosit propriile-mi tehnici pentru a rupe bariera dintre 2D si pseudo-3D, printr-o animatie in 360, facuta fara ajutorul vreunui program ce mi-ar fi permis sa rotesc unghiul vizual", spune Nicu Mihai.

Insa, in loc sa filmeze cu mai multe camere, asa cum se fac clipurile 360, el a folosit o grila de coordonate, realizand o proiectie sferica a unei camere. Apoi, folosind facilitatile YouTube, ea devine o animatie 360 – e drept, aveti nevoie si de un pic de programare, in acest caz de un script de Python. Pe langa YouTube, mai nou, si Facebook are o optiune de 360.

Nicu Mihai a realizat si o animatie in timpul emisiunii si a urcat-o pe YouTube. Pe canalul sau a urcat mai multe astfel de clipuri, pe care le puteti vedea aici.