iLikeIT. O camera de supraveghere descurajeaza 99% din hoti. Cum sa faceti cea mai buna alegere

Ultima actualizare: 25-12-2014 09:54

Aveti planuri de vacanta pentru sarbatori? Nu e o coincidenta, dar si hotii... muncesc in acelasi interval. Asa ca nu ar strica sa fiti o prada mai greu de inhatat.

Un sistem de alarma, dar mai ales o camera de supraveghere, descurajeaza 99% din hoti.

Atunci cand vreti sa cumparati o camera de supraveghere trebuie sa aveti in vedere in primul rand conditiile de iluminare. Lumina este una dintre cele mai mari probelem, pentru ca o lumina prea slaba va poate compromite inregistrarea, insa acelasi lucru se poate intampla si cu o lumina prea puternica.

Camera de tip "pinhole" este de mici dimensiuni si se poate monta in spatele unui perete de rigips, de exemplu, iar marele sau avantaj este ca - pentru a filma - are nevoie de un orificiu de dimensiunea unei mine de pix. Poate fi montata si in vizorul unei usi, astfel incat sa nu te mai ridici din pat ca sa vezi cine a sunat.

Exista insa si camere de dimensiuni mai mari, care pot fi montate la case (deci nu apartamente) si care, in conditii de iluminare slaba, se descurca foarte bine.

Si, bineinteles, mai exista situatiile in care nu exista lumina absolut deloc, cazuri in care apelam la camerele de luat vederi cu infrarosu.

Nu in ultimul rand, exista camerele de luat vederi care se bazeaza pe tehnica termoviziunii. Pana nu cu mult timp in urma, acestea erauu folosite strict in bazele militare, insa acum sunt permise si pentru uzul casnic. Acestea nu pot identifica o persoana, insa o pot detecta imediat, in conditii de vizibilitate zero.

Atentie insa! Este recomandat ca toate aceste imagini sa fie inregistrate nu numai local, adica pe cardul camerei respective, ci si online, pe internet, ca sa aveti o copie de rezerva in caz de ... nevoie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO