iLikeIT. Google a renuntat la brandul Nexus si a lansat noua serie Pixel. Cat de bune sunt noile telefoane

06-10-2016 16:05

Daca esti fan Nexus, asa cum eram si noi pana mai ieri, sa stii ca... din pacate, Google a ucis brandul.

De-acum, noile telefoane vin sub denumirea Pixel. Iar pe ele nu mai scrie nici LG, nici Huawei, nici HTC. Si nici nu mai sunt accesibile...precum generatiile de-acum invechite.

La 649 de dolari, in SUA, primesti varianta mica Pixel, cu 32 de GB. Mai exista o varianta cu 128 GB, iar extensia se face pe microSD de pana la 256 GB. Pe dedesubt, am dat peste un Snapdragon de ultima generatie - 821 - si 4 giga de RAM.

La suprafata, ecran FULL HD de 5 inci. Telefonul are port pentru casti cu mufa jack, port de incarcare USB-C si o camera de 12.3 megapixeli, de la care toata lumea are super asteptari!

Pixel XL, fratele mai mare, se lauda cu aceiasi muschi, dar cu un ecran de 5,5 inci si o baterie ceva mai solida; 3.450 mAh fata de 2.770 ai mezinului.

Ambele variante vin cu noul Android Nougat, dar si cu Google Assistant. O inteligenta artificiala mai avansata ca Google NOW.

Google Home e varianta fizica a asistentei Google. Poti sa vorbesti prin casa, iar boxa sa iti spuna cum e vremea. Ori unde e bine sa mananci diseara. Ba chiar sa iti comande o masina sau sa iti faca rezervare la filmul pe care ti l-ai promis in ziua de salariu.

Evident, stie sa ruleze muzica de pe mai toate serviciile de streaming.

Ar trebui sa te intereseze si Google DayDream, mostenitorul ochelarilor din carton pentru realitate virtuala.

69 de dolari si...te poti teleporta unde vrei si nu vrei.

Ochelarii folosesc, in continuare, telefonul mobil, dar vin si cu o telecomanda, cu care poti interactiona usor in jocuri ori atunci cand vezi imagini filmate in 360 de grade.

Si da, Google Pixel seamana un pic...dar un pic de tot cu iPhone!