iLikeIT. Cele mai noi gadgeturi: robotul care stie karate si incaltamintea sport personalizata pe calculator

14-11-2014 16:48


robotul IAN

IAN este robotul care umbla si se pare ca stie sa si conduca masina

IAN, ROBOTUL-KARATIST
Poate cel mai avansat robot ATLAS de pe planeta. Are 1.90m, aproape 150 de kilograme si se deplaseaza ca un om. Stie sa alerge si a invatat celebra miscare din "Karate Kid". Umbla vorba ca se descurca de minune... la volan, asa ca abia astept sa-l vedem la treaba. Boston Dynamics, "parintii" insurubatului sunt destul de cunoscuti in domeniu. De curand au fost cumparati de Google.

SIRI LA CUTIE
Amazon lanseaza Siri... la cutie. Se numeste Echo si este o boxa cu care poti petrece timp de calitate. O intrebi cum este vremea, o rogi sa iti puna o melodie noua, sa iti cumpere cate ceva sau sa-ti ruleze un film siropos. Echo e cu mintea-n nori. In cloud, adica, asa ca va invata, pe parcurs, care-ti sunt preferintele si se va adapta.  

PE BANII TAI, PE TALPA TA
Adidas duce inovatia Nike, care-ti permite sa-ti customizezi pantofii sport online, un pas mai departe. Producatorul de echipament sportiv a lansat Mi ZX Flux, o aplicatie prin care utilizatorii de Android si iOs isi pot imprima....propriile imagini pe incaltari. Iti place un peisaj, un wallpaper cu marea sau muntele, ai o poza cu copiii tai? Dureaza cateva momente sa ti-o intinzi pe adidasi. 110 dolari costa perechea, dar e nevoie de putina rabdare: comenzile pot dura si 6 saptamani.

 

Sursa: Pro TV