iLikeIT. Aplicatiile care ii ajuta pe nevazatori sa se orienteze prin Bucuresti sau sa cheme un taxi

Ultimul update: Marti 15 Martie 2016 00:59
Data publicarii: Vineri 12 Februarie 2016 11:09
Categorie: Smart things

Tehnologia de ultima ora a acaparat lumea.Exista insa milioane de pasionati de gadgeturi carora le lipseste vederea, auzul sau vorbirea. Pentru fiecare dintre ei exista solutii.

Una dintre aceste solutii este romaneasca. George Buhnici o prezinta, impreuna cu invitatul sau, Florin Georgescu, presedintele Asociatiei Tandem. El s-a ocupat de un proiect care sa-i ajute pe nevazatori sa navigheze cu ajutorul telefonului mobil prin oras prin beacon-uri - iBeacons

Tandem a dezvoltat o aplicatie GPS pietonala pe platformele IOS si Android, destinata persoanelor cu deficiente de vedere. Acum urmareste sa creeze si un server cloud care pana in iulie 2016 sa contina o baza de date cu circa 2.500 de puncte de interes public cartografiate cu ajutorul unor aparate GPS de inalta precizie.

Aplicatia Tandem Navigator foloseste harti non-vizuale, dar si faptul ca fiecare telefon e dotat, din fabrica, cu un voice-over, un program de sinteza vocala care poate citi orice apare pe ecran. Tandem Navigator are si o functie care permite chemarea unui taxi.

Obiectivul asociatiei este de a extinde sistemul de navigatie pietonala prin instalarea unei retele de iBeacons pe elemente stradale din Bucuresti, cu acordul Administratiei Strazilor si al Primariei Generale. Acesti iBeacons vor avea un rol dublu, de ghidare si orientare in ambianta (prin emiterea unui semnal sonor distinctiv, cu durata de cateva secunde, la cererea utilizatorului) si de informare, prin transmiterea unor notificari pe telefonul mobil, prin intermediul aplicatiei Tandem Navigator, care descriu locatia iBeaconului (numele statiei de autobuz cu liniile de transport disponibile) si ofera variante de interactiune (adaugare in ruta, chemare taxi la locatie precisa, asteptare autobuz, ghidare catre intrarea in cladirea publica sau catre trecerea de pietoni, etc).

iLikeIT. Tehnologia in premiera mondiala care le va permite nevazatorilor sa se orienteze chiar si in Bucuresti

Avantajul major fata de sistemele de ghidare clasice, de exemplu semafoarele sonorizate, este acela ca semnalul sonor este emis numai la cererea utilizatorului, facand modelul mult mai putin intruziv pentru restul populatiei. In plus, platforma va fi un instrument de monitorizare a rutelor si frecventei de deplasare a nevazatorilor, utilizabil in conceperea planurilor viitoare de accesibilizare urbana.

Un nevazator din Cluj a cazut intr-o groapa de 2 metri, sapata de o firma de gaz. Explicatia companiei:

Un nevazator din Cluj a cazut intr-o groapa de 2 metri, sapata de o firma de gaz. Explicatia companiei: "Era semnalizata"

dating app

Mesajele private de pe Tinder ar putea fi accesate de hackeri

iLikeIT. Platforma online, unde voluntarii pot găsi foarte uşor proiecte pentru care să lucreze

Campanie înșelătoare pe Facebook, care are ca premiu un iPhone X

iLikeIT. Echipa Naţională de Robotică a României, locul I la un concurs din Rusia. Elevii români merg în SUA

Unity One, mașina electrică care îşi propune să revoluţioneze piaţa auto mondială

Serverele Tesla au fost accesate de hackeri şi folosite pentru a mina monede virtuale

barbat cu telefonul in mana

iLikeIT. Trei recomandări de telefoane bune, sub 2000 de lei