"Google Bus Bangladesh" a pornit la drum. Peste jumatate de milion de oameni vor fi conectati la internet prin noul proiect

13-11-2014 12:40


google bus bangladesh

Google a pornit la drum, de aceasta data cu un autobuz care isi propune sa promoveze potentialul si importanta internetului in Bangladesh.

Joi, compania a lansat “Google Bus Bangladesh”, cu alte cuvinte, autocarul care raspandeste internetul in Bangladesh. Proiectrul face parte dintr-un amplu program educational care are ca scop predarea unor competente digitale unui numar de peste jumatate de milion de elevi si studenti din tara, relateaza TechCrunck.

Chiar daca in prezent sunt in desfasurare mai multe programe care promoveaza necesitatea tehnologiei in viata de zi cu zi, precum baloanele Google, satelitii Space X si dronele Facebook, Google isi propune de aceasta data sa se intoarca la origini si sa efectueze acest itinerariu in cele mai populate opt tari din lume.

Din planul lor fac parte cel putin 500 de campusuri educationale din peste 35 de locuri diferite, care vor fi vizitate de personalul angajat in acest proiect in urmatoarele 12 luni. Atat studentii si elevii, cat si profesorii acestora vor avea acces la o gama larga de dispozitive Android.

“Bangladesh este o tara in curs de dezvoltare, cu o plaja larga de tineri care pot prelua responsabilitatea de a promova la randul lor avantajele conexiunii la internet”, a explicat James McClure, din echipa Google Asia Pacific.

Astfel de initiative au ca scop conectarea celor doua treimi din populatia lumii, care in prezent sunt offline, la internet

In prezent, doua treimi din populatia lumii este offline, iar demersul Google va conecta la internet pentru prima oara o buna parte din tinta aleasa.

Sursa: Techcrunch