"Farmville" ca in viata reala. Metoda ingenioasa prin care invata meserie elevii unui liceu agricol din Brasov


Ultimul update: Joi 14 Mai 2015 06:55
Data publicarii: Luni 11 Mai 2015 08:20
Categorie: Smart things

Teoria se imbina perfect cu practica pentru elevii unui liceu agricol din judetul Brasov.

Ei fac practica intr-o ferma adevarata, iar la finalul stagiului isi pot continua instruirea virtual. Au la dispozitie o aplicatie on-line care reproduce realitatea din teren.

Jocul pe calculator devine astfel un instrument pe cat de placut, pe atat de eficient pentru tinerii care vor sa fie fermieri sau administratori de pensiuni agroturistice.

Batutul painii abia scoase din cuptor nu se poate invata la nici un curs teoretic. Aflate in fata unui cuptor adevarat, fetele se vad nevoite sa se descurce si. cu putina indrumare, pana la finalul zilei gatesc, curata curtea si gradina si, pe deasupra, realizeaza si un program de activitati pentru turistii cazati la o pensiune din satul Crit.

Elev: "Am muncit ceva, dar a fost super, o experienta, adica a fost ceva nou pentru noi si chiar cred ca o sa ne prinda bine."

Nici baietii nu au timp sa-si traga sufletul. Se pregatesc sa devina tehnicieni veterinari si au mult de lucru la ferma de animale.

Sebastian Campan, elev: "Pentru mine e nou, ca eu sunt baiat de la bloc n-am avut ocazia sa intractionez cu animale mari."

Eugen Botan, administratorul fermei: "De la pregatirea pamantului pentru arat, pana la furajare si tratamente sanitar-veterinare, pentru ca asta fac si la liceu."

Dupa o saptamana de munca reala, elevii continua stagiul de practica acasa, pe calculator. O asociatie privata a dezvoltat o aplicatie on-line in care tinerii aministreaza o ferma virtuala.

"In aplicatie va trebui sa intrati timp de 21 de zile, intrati in fiecare zi si faceti sarcinile zilnice care se fac la pensiune. Si aici sus o sa apara un punctaj", li se spune elevilor.

Acestia au fost absorbiti imediat de joc, mai ales pentru ca performantele lor vor aparea pe retelele de socializare.

Eleva: "Ceea ce faci de zi cu zi este si pe calculator ceea ce pare foarte interesant. Cum stam pe Facebook, putem sa stam si aici."

La sfarsitul programului, pe langa faima virtuala, elevii primesc si o nota buna.