Eduard Khil sau Mr. Trololo, sărbătorit de Google cu un Doodle

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Luni 04 Septembrie 2017 09:01
Categorie: Smart things
eduard khil

Eduard Khil sau Mr. Trololo, un bariton rus, este sărbătorit astăzi de Goole cu un Doodle pe prima pagină a motorului de căutare.

Google sărbătorește cu un Doodle 83 de ani de la nașterea lui Eduard Khil (cunoscur și ca Edward Hill), un bariton rus devenit celebru mai ales după ce melodia ”Trololo” s-a viralizat, devenind un meme.

Clipul încărcat pe Youtube in 2009 este o versiune a melodiei „Sunt foarte bucuros că in cele din urmă mă întorc acasă" interpretată în anii 70 și s-a transformat rapid într-un meme cunoscut, de altfel, cu numele de "Trololo" - un simbol al ”trolilor” pe rețelele de socializare.

Numele „Trolololo” vine de la onomatopeea atât de caracteristic vocalizată de Hil în timpul interpretării melodiei.  Eduard Khil a capturat inimile a milioane de internauți și a generat mii de parodii online.

”Există și o legendă despre acest cântec. La început melodia avea versuri, dar erau proaste. Adică, erau bune dar nu le puteam publica la acea vreme. Versurile sunau cam așa: „Călăresc un armăsar pe câmp, un mustang, iar iubita mea este la mii de mile distanță, împletindu-mi șosete”. Cum era de așteptat, versurile nu se putuseră publica la acea vreme iar eu și Arcadi Ostrovschi ne-am decis până la urmă să realizăm o vocaliză. Dar esența melodiei a rămas în titlu. Cântecul este foarte malițios — nu are versuri, așadar a trebuit să inventăm un mod prin care sa-i facem pe oameni să-l asculte, de asta cred că aranjamentul propus de noi a fost interesant” a povestit Eduard Khil după ce a aflat că a devenit celebru.

Meme-ul „trololo" a început să suscite interesul lui Hil de a-și reîncepe cariera muzicală. A lansat un canal pe Youtube unde a publicat mai multe variante ale melodiei. Eduard Khil a murit pe 4 iunie 2012.

 

eduard khil Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa:

femeie la medic

iLikeIT. Aplicaţia care îţi permite să te programezi la medic oriunde în România

iLikeIT. Holograma creată de 2 liceeni români care poate răspunde la orice întrebare

Analiză BBC: Ar putea tehnologia digitală să ne distrugă democrația?

iLikeIT. Cele mai utile aplicații pentru care nu trebuie să plătiți

Mare atenție atunci când vă conectați la o rețea WiFi. Cum puteți fi atacat de hackeri

iLikeIT. Cum îi poate ajuta smartphone-ul pe cei care nu aud

Cambridge Analytica

Modalitățile prin care puteți afla dacă firma Cambridge Analytica v-a preluat datele personale