Eduard Khil sau Mr. Trololo, sărbătorit de Google cu un Doodle

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Luni 04 Septembrie 2017 09:01
Categorie: Smart things
eduard khil

Eduard Khil sau Mr. Trololo, un bariton rus, este sărbătorit astăzi de Goole cu un Doodle pe prima pagină a motorului de căutare.

Google sărbătorește cu un Doodle 83 de ani de la nașterea lui Eduard Khil (cunoscur și ca Edward Hill), un bariton rus devenit celebru mai ales după ce melodia ”Trololo” s-a viralizat, devenind un meme.

Clipul încărcat pe Youtube in 2009 este o versiune a melodiei „Sunt foarte bucuros că in cele din urmă mă întorc acasă" interpretată în anii 70 și s-a transformat rapid într-un meme cunoscut, de altfel, cu numele de "Trololo" - un simbol al ”trolilor” pe rețelele de socializare.

Numele „Trolololo” vine de la onomatopeea atât de caracteristic vocalizată de Hil în timpul interpretării melodiei.  Eduard Khil a capturat inimile a milioane de internauți și a generat mii de parodii online.

”Există și o legendă despre acest cântec. La început melodia avea versuri, dar erau proaste. Adică, erau bune dar nu le puteam publica la acea vreme. Versurile sunau cam așa: „Călăresc un armăsar pe câmp, un mustang, iar iubita mea este la mii de mile distanță, împletindu-mi șosete”. Cum era de așteptat, versurile nu se putuseră publica la acea vreme iar eu și Arcadi Ostrovschi ne-am decis până la urmă să realizăm o vocaliză. Dar esența melodiei a rămas în titlu. Cântecul este foarte malițios — nu are versuri, așadar a trebuit să inventăm un mod prin care sa-i facem pe oameni să-l asculte, de asta cred că aranjamentul propus de noi a fost interesant” a povestit Eduard Khil după ce a aflat că a devenit celebru.

Meme-ul „trololo" a început să suscite interesul lui Hil de a-și reîncepe cariera muzicală. A lansat un canal pe Youtube unde a publicat mai multe variante ale melodiei. Eduard Khil a murit pe 4 iunie 2012.

 

eduard khil Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa:

Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery