Sighisoara, Perla Transilvaniei

02-11-2009 00:00


Poate ca nu stiati, dar localitatea a fost intemeiata de colonisti germani, iar numele romanesc al orasului este atestat in scris inca din anul 1435.

Forma "Sighisoara" a patruns in romana pe filiera maghiara, fiind o adaptare a numelui "Segesvár" ("adica... cetatea Seghes"). Ajunge insa cu istoria locului, mai bine sa va spunem direct ce este de vazut acolo.

In drumul spre Cetate, pe partea stanga, este Casa memoriala si bustul marelui savant Hermann Oberth, unul dintre intemeietorii Spitalului Municipal. De aici se urca spre Poarta Principala de acces, aflata sub simbolul orasului.

Daca urmeazi traseul zidurilor acestei cetati, in lungime totala de 930 metri, vei observa imediat vreo noua turnuri. Doar atatea au mai ramas din totalul de 14, din perioada de glorie a cetatii.

Trecem repede si pe la Biserica Manastirii, monument de arhitectura in stil gotic, plina de obiecte de valoare artistica si istorica. Tot in Sighisoara mai aveti de vazut Biserica Romano-Catolica Sf.Iosif, Casa Venetiana sau chiar Casa cu Cerb, o constructie specifica renasterii transilvane, datand probabil din secolul al XVIII-lea.

Aflati mai multe pe www.infopro.ro!

Tags: travel, sighisoara,

VIDEO PROTVPLUS.RO