Acceleratorul de particule LHC a reusit sa recreeze un "mini-Big Bang"

Ultima actualizare: 05-08-2012 07:03

Oamenii de stiinta de la LHC au reusit sa creeze un "mini" Big Bang, intr-un experiment care a redat conditiile la mai putin de o secunda dupa nasterea universului.

Daily Mail: "Minunea" s-a intamplat prin coliziunea ionilor de plumb, cu o viteza apropiata de cea a luminii. Prin acest experiment oamenii de stiinta au reusit sa genereze temperaturi de un milion de ori mai fierbinti decat centrul soarelui. Exploziile au fost atat de puternice, incat au creat o "supa" densa de particule sub-atomice, vazuta acum 13,7 miliarde de ani, atunci cand  a avut loc Big Bangul.

The TelegraphCinci straini, rapiti pe o platforma petroliera din Nigeria O echipa formata din cinci persoane - doi francezi, doi americani si un canadian - a fost rapita luni dimineata pe o platforma petroliera din largul Nigeriei, a anuntat un oficial din cadrul companiei care administreaza aceasta platforma. Barbatii inarmati au atacat o platforma petroliera in noaptea de luni spre marti la Okoro, la 12 kilometri sud de coastele statului meridional Akwa Ibom, in Golful Guineei. Acest stat este situat in regiunea instabila a Deltei Nigerului, unde rapirile sunt frecvente.

AFPDmitri Medvedev considera ca jurnalistii ar trebui sa fie mai bine protejati in Rusia "Statul trebuie sa urmareasca atent activitatea jurnalistilor si sa ia decizii necesare in cazul prejudicierii integritatii lor fizice, sanatatii si vietii lor, iar acest lucru trebuie facut in mai mare masura decat pentru toate celelalte cazuri, avand in vedere importanta sociala a activitatii jurnalistilor", a declarat presedintele rus. Oleg Kasin, jurnalist al cotidianului rus Kommersant, a fost batut in noaptea de vineri spre sambata de doua persoane in apropierea domiciliului sau. El se afla in prezent la terapie intensiva, iar colegii acestuia estimeaza ca agresarea lui are legatura cu reportajele si anchetele sale.

CNN: Masuri speciale de securitate la New Delhi, in cursul vizitei lui Barack Obama Potrivit unor surse din cadrul politiei din New Delhi, masurile de securitate luate pentru vizita liderului american sunt de patru ori mai ample decat pentru orice alt sef de stat, inclusiv pentru presedintele Indiei. Echipaje de politie se aflau din 50 in 50 de metri pe traseele convoiului prezidential american, precum si membri ai unitatilor de reactie rapida si ai unitatilor paramilitare.

The Washington Post: Papa reuneste toti cardinalii la 19 noiembrie pentru a discuta despre scandalul de pedofilie Papa va reuni toti cardinalii la 19 noiembrie pentru a discuta in special despre pedofilie, in timp ce Biserica este afectata de grava criza a abuzurilor sexuale asupra minorilor de catre clerici, a anuntat luni Vaticanul. De la publicarea, in noiembrie 2009, a unui raport care dezvaluia sute de abuzuri sexuale comise asupra copiilor de catre persoane din cadrul Bisericii in regiunea Dublin (Irlanda), acoperite de superiorii lor ierarhici, papa Benedicat al XVI-lea se confrunta cu cea mai grava criza a Bisericii din ultimii ani, amplificata de scandaluri similare in alte tari europene si in Statele Unite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO