Google si-a pus martisor de 1 martie. Cine deseneaza logo-urile haioase


Ultimul update: Sambata 06 Octombrie 2012 10:40
Data publicarii: Marti 01 Martie 2011 11:20
Categorie: Exclusiv online
La multi ani de la Google, de Martisor!

Nu exista sarbatoare importanta pe care Google sa o rateze. Iata ca si de 1 martie motorul de cautare s-a "decorat" si tine sa ureze un "La multi ani, de Martisor!". Afla in text cine deseneaza logo-urile personalizate.

Literele care formeaza cuvantul Google sunt scrise cu snur de martisor, in culorile alb si rosu.

Google isi schimba frecvent logoul pentru a marca evenimente speciale din cultura mondiala.

Martisorul - micul obiect prins intr-un snur alb cu rosu - este un simbol al primaverii, dar si al sperantei, fiind investit cu forta renasterii si daruit celor dragi pentru a le aduce noroc. In general, femeile si fetele primesc martisoare si le poarta pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primaverii. 

Martisorul este o traditie in Romania, Republica Moldova si teritoriile invecinate locuite de romani sau aromani. Obiceiuri similare sunt intalnite in Bulgaria, Albania, Macedonia.

Cine deseneaza aceste logo-uri

"Daca as fi stiut inca de cand eram mic ca exista un job numit Mazgalitor Sef, cu siguranta as fi facut orice ca sa ajung in acesta postura". Asta spune chiar Michael Lopez, omul responsabil de toate logo-urile personalizate pe care Google le pune pe prima pagina a motorului de cautare la zile festive.

Lopez conduce echipa de patru "mazgalitori" care incearca, de fiecare data cand este un eveniment important, sa faca din pagina de baza a celebrului motor de cautare, Google, un reper interesant si haios care sa celebreze ziua respectiva.

Tot de ei este facut si logo-ul de pe pagina in limba romana, google.ro, de Martisor. Pe 1 martie, creativii gigantului american au scris literele cuvantului Google cu fir de martisor, alb impletit cu rosu.

Iata cateva dintre logo-urile de luna trecuta

 

Colectia intreaga a celor de la Google poate fi vazuta aici.

Eroare fatala la Google. Zeci de mii de conturi Gmail au fost sterse
Facebook, Google si Adobe fac angajari in Romania. Vezi ce cerinte au
Concert electro-industrial de martisor, in 2011, cu Combichrist
FULLSCREEN
Google si-a pus martisor de 1 martie. Cine deseneaza logo-urile haioase
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO