Gafe la nivel inalt! Vezi ce porumbei scot pe gura politicienii

Ultima actualizare: 21-12-2011 01:21
Poza de grup la Summitul UE din 2009

Gurile rele ar putea spune ca gafele nu au culoare politica. Nu conteaza din ce parte a lumii face parte oficialul respectiv sau ce partid reprezinta, multi politiceni au dat cu bata-n balta, indiferent de numele lor: Bush, Sarkozy, Obama sau Vanghelie.

Daca s-ar face un clasament in acest domeniu, probabil ca George W. Bush, fost presedinte al Statelor Unite ale Americii, ar ocupa primul loc la capitolul "cel mai mare numar de gafe".

Printre cele mai cunoscute greseli ale sale se numara si cea in care "l-a omorat" pe primul presedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela.  Bush a spus, intr-un discurs in care vorbea de violentele din Irak, ca Mandela este mort, pentru ca l-a omorat Saddam Hussein. Imediat, reprezentantii lui Mandela au fost nevoiti sa dea asigurari ca acesta este inca in viata.

O alta gafa celebra a lui George W. Bush este cea legata de un alt fost presedinte al SUA, Bill Clinton. Intr-o inregistrare video postata pe Internet se vede cum Bush isi sterge mana, discret, pe camasa lui Bill Clinton, dupa ce da mana cu un localnic din Haiti.

Nici Barack Obama nu a reusit sa scape de imaginea de ...presedinte cu capul in nori. Cea mai cunoscuta este, probabil, secventa in care omoara cu sange rece o musca, in timp ce dadea un interviu la Casa Alba. Si nu numai ca nu i-a pasat de biata insecta, dar a indemnat operatorul sa filmeze trupul neinsufletit al victimei.

Silvio Berlusconi este de asemenea un "abonat" al gafelor. In aprilie 2009, in timp ce vizita una dintre zonele afectate de cutremurul din Aquila, premierul italian nu s-a putut abtine si a intrebat cu voce tare: "Pot sa o pipai putin pe doamna?" Vizata de simtul tactil al lui Silvio Berlusconi era reprezentanta pentru egalitate de sanse a provinciei Trento, Lia Beltrami.

De asemenea, in vara lui 2008, aflat la un dineu la Casa Alba, Silvio Berlusconi a rupt pupitrul de la care vorbea, iar dupa numirea lui Barack Obama la presedintia SUA, i-a spus presedintelui Medvedev ca „democratul are toate datele pentru o colaborare fericita: este tanar, frumos si unde mai pui ca e si bronzat”. Iar apoi a facut-o pe Carla Bruni "imbecila", pentru ca nu-i intelege simtul umorului.

Pe lista marilor politicieni ai lumii care au facut gafe de-a lungul timpului se mai afla si Nicolas Sarkozy. Anul acesta, in timp ce facea o "baie de multime", presedintele francez si-a pierdut cumpatul. Un tanar a simulat dezgustul dupa ce i-a strans mana lui Sarkozy, fapt care l-a facut pe acesta sa spuna pe un ton de ... "baiat de cartier": "Nu face pe smecherul cu mine!".

De asemenea, in 2008 Sarkozy a gafat, adresandu-se reginei Angliei cu apelativul "doamna", si nu cu cel de "majestate", asa cum cere protocolul regal.

Avem insa, si noi, "mandria noastra". Si politicienii romani au facut senazatie, in tara sau peste hotare, cu diferite "perle".

Adrian Cioroianu, fost ministru de externe, si-a inceput mandatul declarandu-se dispus sa fie "tamponul" dintre premierul Calin Popescu Tariceanu si presedintele Traian Basescu, pentru a absorbi eventuale tensiuni.

O alta isprava verbala a lui Cioroianu a fost declaratia referitoare la infractorii din Romania, pe care intentiona sa-i deporteze in Egipt. In 2007, aflat in vizita in Macedonia, Adrian Cioroianu a confundat Georgia cu Azerbaidjanul, iar in timp ce se afla in vizita oficiala in Spania, ministrul de externe i-a spus regelui Juan Carlos: "Good point, good, good point".

Mai mult, Cioroianu a continuat, ridicind degetul mare de la mana dreapta in sus, cu pumnul strans in dreptul pieptului, facandu-i regelui Juan Carlos semnul "OK".

Un alt fost ministru al Romaniei, Cristian Adomnitei, fost sef la Educatie, a fost foarte sigur pe el cand a incercat sa convinga mai multi elevi ca steagul UE are 15 stele, si nu 12 .. asa cum au invatat ei.

Primarul sectorului 5, Daniel Marian Vanghelie, este poate cel mai cunoscut politician roman care .. gafeaza. Una dintre cele mai celebre declaratii ale sale este cea referitoare la motorul online de cautare Google, care, in varianta sa, a devenit "Goagal", "Gogal" si "Gagal"

Si fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a "comis-o" prin 1993, atunci cand a spus, deja celebra, replica: "Mai, animalule".

De asemenea, Traian Basescu a intrat in vizorul presei dupa ce a numit o ziarista "tiganca imputita", iar unui alt jurnalist i-a spus "gaozar".

 


 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO