Mercur, Venus, Marte si Jupiter se aliniaza. Reinvie predictiile mayase

Planetele aliniate

Luna aceasta avem parte de un spectacol impresionant pe cer. Patru planete ale sistemului nostru solar vor forma o conjunctura foarte rara si se vor apropia una de alta destul de mult. Evenimentul reinvie predictiile mayase apocaliptice.

In cursul lunii mai, astronomii anunta ca are loc un dans fascinant in care intra patru planete: Mercur, Venus, Marte si Jupiter.

Vor fi o serie de conjunctii in care se va regasi la sfarsitul lunii si satelitul nostru natural, Luna, care va fi in crestere. Am putea spune chiar ca va fi un summit celest, scrie Space.com.

Intre 7 si 15 mai vedem cele patru planete grupate. Venus si Mercur se vor afla la numai 1,5° una de alta, nu foarte departe fiind si Jupiter.

VIDEO: Se aliniaza planetele. Nordul Chinei, lovit de o furtuna-gigant de nisip

Citește și
Mercur
Primele fotografii cu planeta Mercur. GALERIE FOTO
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Intre 10 si 12 mai Venus, Mercur si Jupiter se vor afla la cea mai mica departare una de alta, intre 20 si 26 mai Marte si Venus, Mercur se vor afla la cea mai mica departare. Dupa 22 mai Mercur se va indeparta de Venus, dar va creste in stralucire fiind mai usor de observat.

Apoi, la sfarsitul lunii mai, in trei dimineti succesive, pe 29, 30 si 31, va sosi la intalnire si Luna, care va traversa cerul pe langa planete.

Pe cerul de dimineata se afla si planetele Uranus si Neptun care pot fi observate numai prin instrumente astronomice.

Apocalipsa din 2012

2012 este un an spre care toata lumea priveste cu o oarecare teama. Inca de acum 1.500 de ani mayasii au prezis ca in aceasta perioada lumea va fi data peste cap de alinierea Soarelui cu Pamantul si Constelatia Pleiadelor.

Un impatimit al astronomiei, si totodata o persoana care nu crede prezicerile facute de mayasi, a studiat cu atentie, timp de patru ani, fenomenul alinierii planetelor si insemnatatea aceasta pentru noi. El a realizat cu ajutorul unor programe mai multe diagrame care demonstreaza ca alinierea stelelor din constelatia Orion va fi la inceputul lunii decembrie 2012, mai exact pe data de 3, si reprezinta momentul convergentei cu piramidele egiptene de la Giza.

NASA insista ca respectivul calendar nu se termina pe 21 decembrie 2012, ci o alta perioada incepe imediat dupa si oricum nu va exista o aliniere a planetelor, cel putin pentru cateva decenii. Si chiar daca aceasta aliniere s-ar produce, efectul asupra Pamantului ar fi "neglijabil".

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Pe Marte e mult mai multa gheata decat se credea. Noi masuratori
Pe Marte e mult mai multa gheata decat se credea. Noi masuratori

Polul sud al planetei Marte contine de 30 de ori mai multa gheata carbonica. S-au facut noi masuratori cu sonda americana MRO, care vin in sprijinul ideii ca atmosfera martiana era in trecut mai densa si mai umeda.

Primele fotografii cu planeta Mercur. GALERIE FOTO
Primele fotografii cu planeta Mercur. GALERIE FOTO

Imagini istorice de la mii de kilometri departare de Pamant. Sonda spatiala Messenger a transmis primele fotografii ale planetei Mercur, realizate chiar de pe orbita corpului ceresc, aflat cel mai aproape de Soare.

Poza care ar putea dovedi ca EXISTA extraterestri: 1235 de planete ca Terra
Poza care ar putea dovedi ca EXISTA extraterestri: 1235 de planete ca Terra

Daca extraterestrii exista, ei s-ar putea regasi in aceasta poza, scrie NASA. Astronomii de la Agentia Spatiala din SUA au petrecut ultimii doi ani pentru a gasi in Calea Lactee planete asemanatoare Pamantului, pe care ar putea exista forme de viata.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.