Se aliniaza planetele. Nordul Chinei, lovit de o furtuna-gigant de nisip

Ultima actualizare: 01-11-2012 00:29

VIDEO. Un fenomen bizar se produce de mai bine de o luna in China, chiar in timp ce astronomii sunt cu ochii pe cer, pentru a urmari alinierea a patru planete. In prezent, nordul Chinei este aproape sufocat de o furtuna de nisip, de o mare amploare.


Acest fenomen meteorologic a fost declansat in Asia in urma cu mai bine de o luna, pe la inceputul lunii martie. Pana acum furtuna de nisip a lovit orase precum Beijing, Shanghai sau Changchun (capitala provinciei Jilin din nord-estul Chinei).

Asemenea fenomene au loc in special primavara, cand vantul bate dinspre deserturile nordice si aduce cu el praf si nisip spre centrul tarii. Din acest motiv, orase intregi par acum ca sunt ca niste imagini din filme despre sfarsitul lumii. Zone intregi de locuinte, oameni si animale, sunt invaluite de o lumina aramie, iar casele si masinile sunt acoperite de praf si nisip.

Cel mai mult au de suferit soferii, deoarece vizibilitatea a fost redusa, in unele locuri, chiar si la 100 de metri, potrivit agentiei chineze Xinhua. Din acest motiv, oamenii cu probleme respiratorii au fost sfatuiti sa nu iasa din case si sa nu deschida ferestrele.

 Astazi, se pare ca cel mai afectat oras a fost Harbin, capitala provinciei Heilongjiang din nord-estul Chinei. Autoritatile spun insa ca exista semne meteorologice ca furtuna s-ar apropia de sfarsit, insa sunt anuntate ploi foarte puternice.

Furtuna in Bucuresti. Ploi puternice, grindina si fulgere

Mercur, Venus, Marte si Jupiter se aliniaza. Reinvie predictiile mayase

Poza care ar putea dovedi ca EXISTA extraterestri: 1235 de planete ca Terra

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO