Ecaterina Andronescu, precizări despre în modul de susţinere a examenelor naţionale în 2019


Ultimul update: Miercuri 13 Februarie 2019 20:31
Data publicarii: Miercuri 13 Februarie 2019 20:13
Categorie: Stiri Educatie
Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a afirmat miercuri, la un post de televiziune, că nu se schimbă nimic anul acesta în ceea ce priveşte modalitatea de susţinere a Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului, conform Agerpres. 

"Nu vorbim despre modificarea examenelor naţionale. Acestea se stabilesc la începutul anului prin ordin de ministru şi nu le schimbă nimeni pe parcursul anului şcolar. Asta ar însemna să bulversăm şcoala.

Ca urmare, spun din start, elevii de clasa a VIII-a vor da Evaluarea Naţională aşa cum le-a fost anunţat examenul la începutul anului şcolar şi vor susţine examenul de Bacalaureat aşa cum le-a fost anunţat la începutul anului şcolar", a subliniat Andronescu.

Ea a adăugat că orice idee care apare cu scopul de a perfecţiona sistemul educaţional trebuie să fie dezbătută public.

"Cred că orice idee care apare cu scopul de a perfecţiona perfomanţa sistemului de învăţământ trebuie să fie mai întâi dezbătută public în Comisia de Dialog Social, o punem pe site, primim observaţii, ţinem seama de ele şi, după aceea, luăm decizia. Nu cred că trebuie să inflamăm lumea, să ajungem să speriem lumea că schimbăm examenele în timpul anului şcolar, ceea ce nu vom face, spun răspicat.

Aducem în dezbaterea publică idei pentru viitor. Nu vorbim de anul acesta. Avem simulări la clasele care au examen - clasa a VIII-a şi clasa a XII-a. Aceste simulări au fost în fiecare an în primăvară, în semestrul doi. Vorbim de luna martie", a explicat ministrul Educaţiei.

Andronescu a spus că ia în calcul introducerea simulărilor la clasele a VII-a şi a XI-a.

"Ne gândim să introducem simularea la clasa a VII-a, la clasa a XI-a, să avem o învăţare continuă, să nu avem eşec la examen", a arătat ministrul.

Ea a precizat, totodată, referindu-se la unele comentarii potrivit cărora orele de educaţie fizică din învăţământul primar nu s-ar mai desfăşura, că acestea se vor derula sub titulatura de oră de joc şi mişcare.

"Dacă vă uitaţi pe planurile-cadru de la învăţământul primar, aceste ore de joc şi mişcare.mNu sunt deloc afectate orele de sport, absolut deloc. Aceste ore de joc şi mişcare sunt acum în planurile cadru la clasele a III-a şi a IV-a", a indicat ministrul Educaţiei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO