A început şcoala de două săptămâni, dar cu un sistem încremenit în timp, părinţii încep să se intereseze şi de cursuri extraşcolare.

Cele mai populare sunt cele de programare, dar şi de arte plastice, limba engleză, yoga sau antreprenoriat. Abonamentele ajung de la câteva sute la câteva mii de lei pe lună.

Copil: „Facem un joc cu o rachetă care trebuie să ajungă la o planetă fără să fie distrusă de roboţi.”

Copil: „Jocurile mele preferată sunt Mindcraft, crash royal. În câţiva ani voi crea şi eu primul meu joc singur.”

Cu ajutorul jocurilor populare acum, copiii învaţă încă de la 6-7 ani să programeze la LOGISCOOL.

Avem o platformă online de programare care foloseşte blocuri vizuale de cod. Avem un vânător de monștri ce trebuie să prindă un anume mostru.

Iulian Tunea, instructor: „Ei învaţă să împartă o problemă grea şi mare în mai multe subprobleme şi să o rezolve pas cu pas. Asta îi ajută foarte mult cu dezvoltarea gândirii în general. Şi în viaţă, nu neapărat pentru un job de programator.”

Cu gândul la viitor, mulţi părinţi optează pentru copiii lor în primul rând pentru cursuri de limba engleză.

Părinte: „Engleza deja poate fi considerată ca o a doua limbă maternă. Este necesară în orice domeniu şi atunci am considerat că e foarte bună pentru copilul meu.”

La modă sunt acum şi cursurile de antreprenoriat, cum sunt cele de la Young Academics. 

Raluca Purcarea, managerul unui afterschool: „Îi învăţăm faptul că banii se câştigă prin muncă şi nu se câştigă atât de uşor cum probabil ei au senzaţia, când mergem la cumpărături cu copilul şi vrea şi aia, şi aia. Îi învăţăm să se responsabilizeze.”

Specialiştii le recomandă părinților să aleagă împreună cu cei mici activităţile extraşcolare.

Roxana Zavodnik, directoarea unui afterschool: „Nu întotdeauna ne dăm seama ce anume îl face pe copilul nostru fericit, ce anume face cu plăcere. E important pentru mai târziu să îşi găsească drumul.”

Pregătirea extraşcolară presupune însă un efort uriaş pentru mulţi părinţi. Un astfel de curs costă între 30 şi 80 de lei şedinţă, iar când se adună mai multe, factura lunară poate ajunge la câteva mii de lei.

Câteva exemple de preţuri: pian - 75 de lei, engleză - 70 de lei, Programare/Robotica - 70 de lei, Yoga - 30 de lei, antreprenoriat - 50 de lei. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!