Chestionar pentru părinți înainte de începerea anului școlar. La ce întrebări trebuie să răspundă

Ultima actualizare: 07-09-2020 18:22
Ministerul Educaţiei a deschis două linii Telverde pentru informații privind deschiderea școlilor în contextul pandemiei
Inquam/ Alex Nicodim

Mai multe școli din București au trimit părinților chestionare, pentru ca aceștia să-și exprime punctul de vedere cu privire la modalitatea de desfășurare a activității didactice în anul școlar 2020-2021.

Responsabilii școlilor încearcă să afle care sunt opțiunile părinților privind desfășurarea cursurilor, în anul școlar 2020-2021, ca urmare a pandemiei.

Părinții sunt rugați să opteze pentru trei variante de desfășurare a cursurilor:

- Prezenţa fizică la școală a întregului colectiv de elevi
- Activitatea didactică să se desfăşoare în sistem hibrid, o parte dintre elevi în clasă și o parte online, în mod sincron, prin alternarea grupelor la un interval de două săptămâni;
- În sistem online, cu toate clasele pe o platformă unică, cu posibilitatea susținerii testelor/tezelor prin prezenţa fizică la școala.

De asemenea, părinții pot propune alte variante de desfășurare a cursurilor.

În plus, părinții sau reprezentanții legali ai copiilor trebuie să ofere informații legate de modul în care elevul/elevii se pot conecta sau nu la un dispozitiv electronic, în cazul cursurilor online, și dacă aceștia locuiesc cu membri ai familiei care se încadrează în grupa de risc (vârsta/afecţiuni cronice/dizabilităţi).

Cele trei scenarii pentru București

 

În București, noul an școlar ar putea începe după scenarii diferite, din cauza felului în care sunt împărțite cele 6 sectoare, din punct de vedere epidemiologic.


Astfel, potrivit hărții care a fost publicată de Ministerul Sănătății, privind incidența cazurilor de infectare cu Covid-19 în fiecare localitate din România, Bucureștiul se prezintă în felul următor:

-► sectoarele 1, 2 și 6 - scenariul galben

-► sectoarele 3, 4 și 5 - scenariul verde.

Scenariul galben: prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

Scenariul verde: participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO