Vestea bulversantă primită de un bolnav de Covid-19, când s-a trezit din comă. „Am fost dărâmat”

Ultima actualizare: 26-10-2020 16:47
David Courtney-Williams
Facebook / David Courtney-Williams

Un asistent medical din Țara Galiilor a stat două săptămâni în comă după ce s-a infectat cu coronavirus. Când s-a trezit, însă, acesta a primit o veste bulversantă: soțul său a murit cât timp el a fost conectat la aparate.

David Courtney-Williams s-a infectat cu coronavirus în martie, iar starea sa s-a agravat rapid. Medicii l-au plasat pe bărbatul în vârstă de 49 de ani în comă indusă pe 27 martie, moment în care soțul său de 56 de ani, Steven, părea sănătos. Însă acesta a murit după numai șase zile, din cauza Covid-19, potrivit Wales Online.

David a început să își revină, iar după 14 zile s-a trezit din comă, însă avea să afle în scurt timp vestea devastatoare. El a trebuit să treacă de unul singur prin momentele dureroase, deoarece regulile impuse de autorități în acel moment nu permiteau vizitele.

„Am fost dărâmat, pur și simplu. Nici măcar nu puteam să țin singur telefonul. Eram atât de slab. Îmi amintesc doar că mă gândeam «ce vrei să spui că Steven a plecat?» Când am fost internat, Steven nu avea simptome. Avea bolile lui, dar două săptămâni mai târziu, când m-am trezit, mi s-a spus că a plecat, iar asta a fost devastator”, a rememorat David momentul în care a primit vestea.

Înainte să înceaop recuperarea, el a trebuit să organizeze înmormântarea soțului său. Însă nu i-a fost ușor, deoarece corzile vocale i-au fost afectate în momentul în care medicii i-au scos tuburile care l-au ajutat să respire și nici nu putea să meargă încă.

El a trebuit să învețe să meargă din nou și spune că și se întîmplă să îi mai amorțească picioarele, deși a trecut o jumătate de an de când s-a trezit din comă.

David s-a întors în spitalul Singleton, din Swansea, unde lucrează ca asistent medical. „Am avut ceva emoții înainte să mă întorc, dar până la ora 10 totul era ca înainte - într-un sens bun”, a mai spus el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO