Vacanțele false, moda lansată în Asia. Ajungi pânâ în avion, apoi te întorci acasă

Dată publicare: 03-07-2020 16:10
Dată actualizare: 04-07-2020 09:44


Un aeroport din Taiwan a venit cu o idee inedită pentru turiștii care nu pot pleca în vacanță din cauza pandemiei, scrie South China Morning Post.

Doritorii vor avea la dispoziție un itinerar fals și vor merge la aeroport, unde vor efectua operațiunile de check-in și control al pașapoartelor. Întreaga experiență se termină însă cu urcatul în avion.

Oferta a fost lansată joi, la aeroportul Songshan din Taipei. Din cele 7.000 de aplicări, au fost alese la întâmplare 60 de persoane.

”Vreau foarte mult să plec din țară, dar din cauza pandemiei multe companii nu pot zbura”, a spus una dintre ”pasagere”, care și-a adus și fiul cu ea. Alte simulări urmează să aibă loc săptămânile următoare.

Aeroportul a profitat de ocazie ca să se laude cu renovările efectuate în timpul pandemiei. În mod normal, aeroportul Songshan efectuează zboruri către Tokyo, Seul și mai multe orașe importante din China, dar este utilizat și pentru multe rute interne.

Taiwan s-a confruntat cu un număr mic de cazuri de coronavirus, mai puțin de 500 de la începutul pandemiei, dar cetățenii au fost sfătuiți să zboare doar dacă este absolut necesar.

Numărul pasagerilor a scăzut cu 64% în primele cinci luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, conform guvernului.