Românii lasă teama deoparte și se înghesuie să plece din țară. Care sunt cele mai căutate destinații

Ultima actualizare: 29-06-2020 09:17

Că românii au dor de ducă se vede și în creșterea numărului de zboruri spre și dinspre Europa. S-au dublat în ultima săptămână, potrivit unei agenții online de turism.

Prețurile la bilete sunt mai mici cu până la 30 la sută față de 2019, iar oamenii par să lase în urmă teama. Italia este căutată, dar aici vorbim și de cei care se întorc la muncă în străinătate.

De pe aeroportul internaţional Henri Coandă au plecat duminică, spre diferite destinaţii din Europa, 23 de aeronave. Mulți români se întorc la muncă peste graniță. Sunt însă şi persoane care merg în vacanță.

Biletele de avion sunt mai ieftine decât anul trecut. Nu lipsesc nici ofertele de tipul călătoriilor la 20 de euro, iar amatorii de vacanțe se înmulțesc.

Claudia Tocila, Vola: "Față de săptămâna trecută am avut o creştere în numărul de rezervări de 100% şi ne aşteptăm ca acest număr să crească în continuare, pe măsură ce oamenii încep să-şi facă planuri. Săptămâna aceasta cea mai căutată a fost Italia şi cea mai rezervată. Preţurile față de anul trecut sunt mai mici, observăm că preţul mediu este de 163 de euro, față de 180, cât a fost anul trecut".

Totuși, dacă vă decideţi să plecaţi, luați în calcul câteva aspecte. Mergeți măcar cu trei ore înainte zborului. Nu uitați de mască, din clipa în care pășiți pe aeroport. Și păstrați distanța!
La întoarcere, toată lumea, indiferent de unde vine, trebuie să completeze o declarație.

Pasagerii au posibilitatea de a completa declaraţia epidemiologică şi online. O pot face de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet. Declaraţia trebuie apoi tipărită şi prezentată la ghişeele DSP din aeroport.

Direcția de Sănătate Publică procesează datele și poate decide măsuri, dacă o situație anume impune acest lucru. De săptămâna aceasta, românii pot călători din nou înspre și dinspre Italia, Franţa, Germania, Elveţia, Austria, Ungaria.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO