Un bărbat din Marea Britanie a suferit 9 decese în tot atâția ani


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 04 Octombrie 2018 16:34
Categorie: Stiri Diverse
Stop cardiac

Un bărbat din Marea Britanie, care suferă de o boală foarte rară, a înregistat nu mai puţin de 9 decese și de fiecare a fost resuscitat, relatează Daily Mail.

Jamie Poole, originar din Australia, a trecut prin mai multe episoade de stop cardiac încă de la vârsta de 20 de ani. La un moment dat, a avut parte de patru stopuri în doar trei săptămâni.

De fapt, stopurile au fost atât de frecvente încât atât el, cât şi părinţii lui par să se fi obişnuit cu situaţia. Jamie Poole a recunoscut că atunci când este sunat de mama lui, îl întreabă dacă "a mai murit în acea săptămână".

În vârstă de 29 de ani, australianul suferă de o afecţiune denumită cardiomiopatie hipertrofică, ce poate împiedica inima să pompeze sânge aşa cum ar trebui. Iar uneori, afecţiunea poate duce la stop cardiac, în cazul lui de nouă ori. Din acest motiv, inima îi este dotată cu un defibrilator cardiac implantabil, conceput să repornească bătăile inimii odată ce aceasta s-a oprit.

"În urmă cu aproximativ un an mi s-a înlocuit bateria. Aşa că m-au programat pentru operaţie. Am fost treaz pe tot parcursul operaţiei. În timp ce stăteam pe masa de operaţie îl puteam auzi pe doctor înşurubând şi tăind cu laser lucruri. Suna de parcă lucra la o maşină, nu la un corp", a declarat Jamie Poole pentru Daily Mail.

În plus, australianul nu are voie să facă exerciţii fizice, o recomandare pe care o ignora însă, banda de alergare fiind unul dintre locurile unde a suferit stop cardiac. El a mai suferit stopuri la muncă, pe stradă sau în aeroport.

El pretinde şi că a trecut prin mai toate experiențe aproape de moarte posibile (NDE – Near Death Experience), de la senzaţia extracorporală, până la lumina albă sau chiar o lumină aurie.

În ceea ce priveşte starea lui pe viitor, doctorii sunt rezervaţi, previzionând că ar mai avea de trăit doar cinci ani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO