Un angajat al unui parc zoologic din Shanghai a fost atacat şi ucis de urşi în faţa vizitatorilor

Ultima actualizare: 21-10-2020 10:29

Un angajat de la Shanghai Wild Animal Park a fost atacat şi ucis de unul sau mai mulţi urşi în faţa turiştilor, relatează luni The Independent.

Atacul a avut loc sâmbătă în ''zona animalelor sălbatice'' din parcul zoologic, o porţiune deschisă în care urşii se pot plimba liberi în timp ce turiştii vizitează zona în vehicule speciale. La momentul incidentului, mai mulţi turişti se aflau în apropiere.

Într-o înregistrare video devenită virală pe site-ul de socializare chinez Weibo, vizitatorii pot fi auziţi strigând din interiorul autobuzului în timp ce priveau un grup de urşi.

În înregistrarea video nu se poate observa cum a murit angajatul. Unul dintre vizitatori a relatat pe Weibo că a văzut mai mulţi urşi care l-au atacat şi muşcat pe angajat.

Parcul zoologic a confirmat că un muncitor a murit în urma atacului, însă nu a oferit detalii.

Într-o declaraţie publicată pe site-ul său, reprezentanţii Shanghai Wild Animal Park au transmis că instituţia este ''extrem de îngrijorată că s-a produs o asemenea tragedie'' şi ''îşi cere scuze turiştilor pentru orice inconvenient cauzat''.

Reprezentanţii parcului au precizat că incidentul este în prezent investigat, menţionând că se vor lua măsuri pentru îmbunătăţirea siguranţei. ''Vom face tot posibilul să gestionăm consecinţele incidentului'', au adăugat ei.

''Zona animalelor sălbatice'' a fost închisă temporar.

Shanghai Wild Animal Park deţine peste 100.000 de animale din peste 200 de specii, potrivit site-ului său.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO