Terapie cu un surogat pentru o relație sănătoasă. Costă 11.000 de lire sterline
Terapia sexuală cu un surogat reprezintă un subiect controversat, dar în Israel a devenit un instrument vital pentru reabilitarea unor persoane care au trecut prin diverse traume.
Mai exact, o clinică din Tel Aviv, condusă de psihologul dr. Ronit Aloni, face acest lucru, iar cei mai mulți pacienți au suferit traume sexuale sau militare sau au un handicap fizic.
Un “surogat sexual” este un partener sexual instruit care îi ajută pe alți oameni să aibă contact intim lucrând în așa fel încât să treacă peste probleme care îi împiedică să aibă relații sexuale normale și sănătoase.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Pacienții lucrează timp de cinci luni cu un surogat compatibil și cu dr. Aloni, învățând fiecare detaliu al interacțiunii și al relaționării cu alți oameni. Astfel, ei învață cum să atingă, cum să vorbească, cum să meargă alături de o altă persoană și, mai târziu, alte aspecte, dar începând practic cu primii pași ai unei relații romantice, de la o simplă ieșire la o cafea sau un film, notează Daily Mail.
Sesiunile durează 90 de minute, iar după acestea surogatul ăi face un raport psihologului cu toate observațiile.
Procesul acesta durează 21 de săptămâni și costă aproximativ 11.000 lire sterline și se încheie atunci când cei de la clinică consideră că pacientul funcționează bine atât fizic, cât și emoțional.
Dr. Aloni a început să facă terapie sexuală din 1985 și a făcut public acest lucru în 1991. Clinica în sine seamănă cu un apartament cu un aspect confortabil, cu nuanțe luminoase, iar pe pereți sunt lucrări de artă erotică.
Printre clienți, spune psihologul, se numără și persoane care au multe traume psihologice și care ajung chiar până la 40 de ani virgini și abia atunci cer ajutor.
Pandemia a făcut ca cererea pentru această clinică să crească. Iar dr. Aloni și-a mărit echipa de la mai puțin de 10 oameni, la peste 15, acum. Dr. Aloni spune că nimeni nu era pregătit pentru carantina din ultimul an și că acest lucru a fost perceput ca un traumatism de lungă durată.