Rețete din Moldova, Maramureș sau Turcia la Festivalul plăcintelor din Capitală
Zeci de gospodine din toată țara și-au dat întâlnire în Parcul Național din Capitală la un festival savuros al plăcintelor.
După rețete din Moldova, Maramureș, Turcia ori Serbia, au pregătit plăcinte irezistibile, cu nucă, brânză dulce și stafide, carne și verdeață, pentru toate gusturile.
Gospodină: "Treaba merge ca pe roate. La plăcinte înainte! Toată lumea la plăcinte!"
Vedetele festivalului au fost plăcintele cu brânză dulce ori sărată şi verdeaţa, coapte la foc domol. Gospodine din Botoşani au pregătit poale-n brâu după reţete moldoveneşti.
Gospodină: "Plăcintele poale-n brâu se fac şi cu brânză dulce şi stafide, brânza sărată şi verdeaţa, varza, cartofi, ce are gospodina prin casă Acum am frământat aluatul şi îl întindem ca să punem brânza."
La câţiva paşi distanţă, într-un decor specific, se munceşte de zor la plăcintele maramureşene cu brânză.
Gospodină: "Am făcut aluatul - punem brânza, verdeaţa, ceapă verde şi mărar şi acum se înfăşoară foarte simplu şi foarte repede. Şi e gata de copt! cât stă la cuptor? 10 minute ca să se facă bine."
Alţii au ales șuberecul: plăcinte turceşti cu carne de vită, oaie şi condimente. Dar au fost apreciate şi cele dulci.
Bucatar: "Cataif cu caimac de lapte, se însiropează cu apa de trandafir, cataif cu fistic. aici este o croazieră dacă suntem pe malul bosforului acum, trecem spre Asia- avem o baclava cu trei straturi de nucă."
Festivalul plăcintelor din Parcul Naţional se încheie în această seară.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!