Ajunul Crăciunului a început cu o coadă de 50 de minute: ”Să nu lipsească tortul”
Cum nu toată lumea are timp, nervi și de ce nu...talent să frământe cozonaci, cofetarii au preluat anul acesta greul.
Ca să fie proaspeți pentru sărbători, unii au lăsat acest detaliu important chiar pentru Ajunul Crăciunului, pe care mai aveau puțin ...și îl făceau la coadă.
Pentru unii oameni, Ajunul Crăciunul a început la coada care s-a întins până în stradă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cumpărător: ”Foarte greu de făcut toate și de obicei la copii mai mult le plac astea din comerț decât cele făcute în casă.
Tort, miniprajituri, dar stăm foarte mult la coadă. Aglomerat. Păi am stat 45-50 de minute. ”
Curios este că unii au făcut cozonac și acasă: ”Doi, nu mai mult că nu prea avem timp. Nu pot să fac să și împart, că mai avem și treabă. Altfel iese când îl faci. Te chinui, dar iese ceva bun. Plus mirosul și plus, după ce se coace să îl mai și rupi și să îl gusti... e o minune. ”
Cumpărător: ”Cozonac și tortul cu ciocolată, neapărat. Trebuie să nu lipsească tortul cu ciocolată. Cu decorațiune cu Moș Crăciun, bineînțeles, și cu brăduți. ”
”E foarte important dulcele. Orice român trebuie să aibă pe masă de Crăciun ca desert tort, o prăjiturică.”
Dar, în ultimii ani, românii au început să împrumute și obiceiuri din alte țări, prăjituri tradițional grecești, care se fac în zilele de Crăciun. Sunt foarte mulți români care merg în Grecia și cunosc aceste produse și sunt cerute.
Cofetarii au muncit în trei ture, în această perioadă.
Radu Hritcu, administrator cofetărie: ”Față de o perioadă normală, de 10 chiar de 12 ori mai multe. În trei zile am avut 800 de kg de cozonaci produși, 650 de kg de miniprăjituri, 400 de kg de sărățele.”
După zilele libere de Crăciun, urmează ”furia” de Revelion, când torturile vor fi în centrul atenției.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
Sursa: Pro TV
Etichete: cofetarie, craciun, prajituri, cozonac, desert,
Dată publicare:
24-12-2018 18:29