Patiseria pe care nu trebuie să o ratezi dacă mergi în Milano. Croissantele sunt celebre în acest loc

×
Codul embed a fost copiat

Faimosul croissant inventat de vienezi și făcut celebru de francezi a căpătat forme nebănuite datorită unui patiser italian.  

Le-a făcut pe măsura poftei. Adică foarte mari. Clienții care-i trec pragul patiseriei din Milano împart de obicei deliciosul desert pentru că nici prețul nu e mic.

La Milano, capitala modei italiene, turiștii pot savura acum și croissante pregătite după o nouă modă. Sunt foarte mari și viu colorate.

Tânără:E ceva special, nu găsești așa ceva în altă parte”.

Croissantele uriașe sunt opera lui Errico, un patiser în vârstă de 32 de ani care știe ce are de făcut de la prima oră a dimineții pentru a pregăti aceste opere de artă dulci.

Citește și
sandviciuri
Un australian a fost amendat cu 2.000 de dolari pentru că a intrat în țară cu două sandviciuri McDonald's în bagaj
„Nu-i las!” Planul pus la cale de cel confundat cu unul dintre suspecții crimei de la Sibiu

Errico Castagnola, chef patiser:Am pregătit materia de lucru încă de ieri, am făcut două tipuri de cocă ce se topesc împreună, ca într-un sărut. Cât despre coloranți, folosim ingrediente naturale. În cazul acesta din zmeură”.

Fiecare croissant este, mai apoi, rulat manual.

Errico Castagnola, chef patiser: „Toată familia...fratele, sora, încă o soră, mama, tatăl și bunicul”.

Pentru Errico desertul pe care îl pregătește are legătură cu un vis din copilărie.

Errico Castagnola, chef patiser:Ideea mi-a venit când eram copil. Când îmi sărbătoream ziua, torturile mari și elaborate erau prea scumpe. Nu aveam prea mulți bani atunci, dar aveam întotdeauna cornuri uriașe și toți copiii pe care-i invitam puteau să mănânce alături de mine, cu un pic de ciocolată”.

Cofetăria lui Errico are un succes uriaș

Patiserul spune cu mândrie că are croissante pentru toată familia.

Errico Castagnola, chef patiser:O să lăsăm tava să crească. După 24 de ore sunt gata pentru cuptor. Prima dată le punem 10 minute la temperatură redusă. Apoi le punem la 170 de grade”.

După ce sunt scoase din cuptor, croissantele sunt umplute cu fistic, ciocolată, ori cremă de zmeură. Bineînțeles, dintr-o porție pot mânca mai multe persoane, iar asta face ca prețul de 50 de euro să fie mai ușor de digerat.

Client: E atât de plăcut la vedere și are un gust foarte bun. Chiar dacă e un pic dificil de mâncat.

Errico vinde în jur de 100 de croasante uriașe într-o zi de weekend, de exemplu. Sunt destui însă și cei care vin aici doar ca să facă o poza deosebită pe care să o posteze pe Instagram.

Articol recomandat de sport.ro
Ei sunt cei mai răi ultrași din Champions League: ”Inspiră teamă. Interesați mai mult de scandaluri decât de fotbal”
Ei sunt cei mai răi ultrași din Champions League: ”Inspiră teamă. Interesați mai mult de scandaluri decât de fotbal”
Citește și...
Sărmăluțe în formă de croissant pentru Macron. Un chef din România se află în ”echipa de gătit” a summit-ului din R. Moldova
Sărmăluțe în formă de croissant pentru Macron. Un chef din România se află în ”echipa de gătit” a summit-ului din R. Moldova

Un chef din România, Alex Petricean, se află în echipa de la Castelul Mimi din Republica Moldova, care a pregătit bucate speciale pentru cei aproape 50 de lideri din Europa care participă la summit-ul Comunităţii Politice Europene.      

Un australian a fost amendat cu 2.000 de dolari pentru că a intrat în țară cu două sandviciuri McDonald's în bagaj
Un australian a fost amendat cu 2.000 de dolari pentru că a intrat în țară cu două sandviciuri McDonald's în bagaj

Un pasager care a sosit în Australia din Indonezia a fost amendat cu aproape 2.000 de dolari americani după ce a fost prins cu două sandviciuri McMuffin şi un croissant cu jambon în rucsac de către poliţiştii de frontieră, relatează AFP.  

„Creatura periculoasă” care a băgat spaima în locuitorii din Cracovia. Ce era, de fapt
„Creatura periculoasă” care a băgat spaima în locuitorii din Cracovia. Ce era, de fapt

Un croissant rămas agățat într-un copac a produs panică, zilele trecute, în Cracovia, Polonia.

Moschino a lansat genţi în formă de baghetă şi croissant
Moschino a lansat genţi în formă de baghetă şi croissant

Marca de lux italiană Moschino a pus în vânzare două modele inspirate de "vedetele" brutăriei franceze: o poşetă în formă de baghetă şi o geantă mini în formă de croissant.

Un fost campion la box a murit, după ce a mâncat un croissant. Ce s-a întâmplat
Un fost campion la box a murit, după ce a mâncat un croissant. Ce s-a întâmplat

Un concurs de mâncat cornuri a făcut o victimă, în Argentina.

Recomandări
CCR a decis ca foștii parlamentari să rămână cu pensiile speciale. Cum își motivează hotărârea
CCR a decis ca foștii parlamentari să rămână cu pensiile speciale. Cum își motivează hotărârea

Curtea Constituțională a hotărât, marți, că abrogarea pensiilor parlamentarilor este neconstituţională.

Aderarea României la Schengen nu se va produce pe 4 decembrie, la Consiliul JAI. Care e noul termen
Aderarea României la Schengen nu se va produce pe 4 decembrie, la Consiliul JAI. Care e noul termen

Aderarea României la Schengen nu va fi supusă la vot pe 4 decembrie, data când are locul Consiliul JAI, care are pe ordinea de zi și acest subiect, arată surse politice.

Gregorian Bivolaru, fondatorul MISA, a fost arestat în Franța
Gregorian Bivolaru, fondatorul MISA, a fost arestat în Franța

Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța, alături de alte 40 persoane suspectate că ar avea legături cu un cult internațional de yoga.