O minoră creștină, răpită și abuzată la 12 ani. Mărturiile tatălui său: „A fost legată cu un lanț”

Ultima actualizare: 19-01-2021 11:06
pakistan
Shutterstock

O fată creștină, în vârstă de 12 ani, din Pakistan, care ar fi fost răpită, violată și forțată să se căsătorească cu un bărbat care o ținea închisă, a fost salvată.

Fata minoră a petrecut cinci luni legată în curtea bărbatului musulman, în vârstă de 45 de ani, unde lucra toată ziua.

Poliția a salvat-o pe tânăra din Faisalabad luna trecută, care avea răni la nivelul gleznelor, cauzate de lanțurile cu care era legată, transmite Daily Mail.

Cazul a fost preluat de organizații caritabile creștine care susțin că tot mai multe fete sunt răpite și forțate să se căsătorească în Pakistan, potrivit The Telegraph.

Grupurile pentru drepturile omului spun că aproximativ 1.000 de fete creștine sunt răpite în fiecare an și obligate să se convertească la islam.

Familia fetei a depus plângeri repetate la poliție, dar au fost ignorate timp de luni de zile.

„Mi-a spus că a fost tratată ca o sclavă. A fost forțată să lucreze toată ziua, curățând mizeria într-o curte de vite. A fost legată cu un lanț”, a povestit tatăl victimei.

Familia spune că fata a fost răpită pe 12 iunie anul trecut și că a fost violată de mai multe ori.

Tatăl fetei a mai spus că poliția a făcut chiar comentarii discriminatorii despre el și a amenințat că îl va acuza de blasfemie.

Tatăl a criticat, de asemenea, un raport medical, care a constatat că fetița avea 16 sau 17 ani, chiar dacă certificatul ei de naștere preciza că are 12 ani.

Autoritățile continuă cercetările în acest caz.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO