Momentul în care un politician trântește la pământ un jurnalist. VIDEO

27-05-2019 16:55


jurnalist batut, rusia, siberia

Liderul unui district din regiunea Hakasia (Siberia) face obiectul unei anchete federale după ce a fost surprins de o cameră de filmat în timp ce atacă un jurnalist de la canalul de televiziune oficial de ştiri.

Pentru fapta sa Serghei Zaiţev - şeful districtului Şirinski - riscă o pedeapsă de şase ani de închisoare, a indicat luni într-un comunicat Comitetul de anchetă de pe lângă Parchetul General de la Moscova.

Rusia Unită, partidul puterii în Rusia, din care face parte Zaiţev, a prezentat scuze, calificând incidentul drept o 'scenă oribilă', a relatat canalul de ştiri citat, scrie Agerpres.

Reporterul intenţiona să-l întrebe pe Zaiţev despre deficienţele în programul de locuinţe finanţat de la bugetul de stat pentru rezidenţii din zonă ale căror locuinţe au fost mistuite de flăcări în urma unor incendii de pădure în 2015.

'De ce naiba aţi venit aici?', s-a răstit conducătorul districtului Şirinski, ridicându-se de pe scaun. El l-a împins pe jurnalist, încercând să-l dea afară din birou, după cum se vede în înregistrarea video. 'De ce mă împingeţi?', îl întreabă reporterul. Zaiţev a încercat la început să-i ia microfonul, iar apoi l-a luat de la spate şi l-a trântit la podea. 'Eşti un jeg', i-a mai spus oficialul rus, aşa cum se aude în înregistrare, după ce Rossia-24 a editat imaginile pentru a evita insultele.

Conform presei ruse, întrebarea care l-a deranjat cel mai mult pe oficial a fost:'De ce oamenii trăiesc de atâţia ani în condiţii inumane?', ştiindu-se că guvernul a alocat sume considerabile pentru construcţia de noi locuinţe pentru sinistraţi.

Împotriva responsabilului rus a fost deschis un dosar penal pentru 'obstrucţionarea activităţilor profesionale legale ale jurnaliştilor, acţiune comisă de o persoană care se foloseşte de poziţia sa oficială, combinată cu violenţa împotriva unui jurnalist', se menţionează în comunicatul Comitetului de anchetă rus.

Prezidiul Consiliului general al Rusiei Unite l-a exclus luni pe Serghei Zaiţev în urma incidentului cu jurnalistul postului de televiziune Rossia-24, transmite agenţia de presă TASS, citându-l pe secretarul general al consiliului formaţiunii, Andrei Turciak. Acesta a catalogat comportamentul responsabilului rus drept 'inadecvat şi inacceptabil'.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO