Mai mulți mineri ruși au îmblânzit un pui de urs polar. „Stăpânii” îl compară cu un câine. VIDEO

Dată publicare: 28-04-2021 11:14
Dată actualizare: 28-04-2021 11:18


Mai mulți mineri ruși au îmblânzit un pui de urs polar. „Stăpânii” îl compară cu un câine. VIDEO

Un urs polar a fost îmblânzit de mai mulți mineri din insula Severnaia Zemlea și a petrecut deja câteva luni fiind „animal de companie” pentru aceștia.

Femela, atrasă de mirosul de mâncare, a venit la baza în care locuiesc minerii din zona Arctică la începutul lunii februarie, conform Siberian Times.

„Tot ce știm e că mama puiului a murit și că a venit la noi acum câteva luni, când a descoperit baza atrasă de mirosul mâncării. Minerii i-au salvat viața, puiul nu a avut nicio șansă să supraviețuiască. Au hrănit animalul pe cale de dispariție și prin asta l-au îmblânzit”, a explicat Andrey Gorban, directorul grădinii zoologice Royev Ruchei din Krasnoyarsk, care a jucat un rol cheie în salvarea ursului polar.

Femela trăiește deja de câteva luni aproape de oameni, cu care s-a obișnuit atât de mult încât este acum comparată cu un câine. Se joacă constant cu minerii și îi urmărește în jurul bazei.

În filmări se vede cum ursul polar se joacă pe o scară de lemn și îl „îmbrățișează” apoi pe unul dintre bărbați.

Minerii și-au dat seama că este doar o chestiune de timp până când puiul va deveni un prădător de două sute de kilograme și caută acum soluții pentru mutarea acestuia.

Sursa: Siberian Times


VIDEO PROTVPLUS.RO