Înșelăciune cu miei la Bistrița-Năsăud. Cum s-au ales mai mulți fermieri cu o pagubă de 160 mii de lei
Mai mulți fermieri din Bistrița-Năsăud au crezut că fac cea mai inspirată afacere pentru ei, când au bătut palma pentru vânzarea a aproximativ 600 de miei.
I-au încărcat în camionul cumpărătorului și au tot așteptat să le intre banii în cont. Abia după câteva zile s-au panicat - mai ales că este vorba, totuși, despre 160 de mii de lei - și au anunțat poliția. Doi tineri din Constanța sunt bănuiți de înșelăciune.
Unul dintre tineri are 23 de ani și stă în localitatea Hârșova, din Constanța. El a negociat - la telefon - tranzacția. Păgubiţii spun că în ziua stabilită pentru livrare, s-au văzut doar cu un șofer, care a încărcat peste 600 de miei. Au primit o factură şi promisiunea că banii vor ajunge la ei prin virament bancar.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Ioana Simon, păgubită: ”Noi i-am dat cu acte în regulă, cu crotalii, de la doctorul veterinar, cu factura. am avut încredere pentru ca noi suntem oameni care ne trudim şi avem încredere în toată lumea. Am încărcat mieii, a plecat tirul să aşteptăm banii.”
Mihai Ivan, primarul comunet Şieuţ: ”Cum să dai pe încredere unei persoane, o cantitate, rodul muncii tale pe un an de zile pe o simplă factura sau pe încredere că vei recupera banii şi o sumă consistentă pentru fiecare fermier.”
După o săptămână oamenii au început să îl caute pe individ, pentru a-și recupera banii. Au fost asiguraţi că totul este în regulă. Numai că în scurt timp suspectul a încetat orice legătură cu ei.
Familia Simion i-a livrat 70 de miei, pentru care trebuia să primească 12 mii de lei. În total, 17 fermieri au fost păcăliți.
Dumitru Simon, păgubit: ”Mi-am dat seama când nu a mai răspuns la telefon. După săptămâni nu a mai răspuns. Tot a promis că trimite banii, îi virează în cont şi pe urmă nu a mai taspuns la telefon. Mi-am dat seama că e gata.”
În urma a 13 percheziţii oamenii legii au identificat, pe lângă tânăr, o a doua persoană suspectă: o fată de 22 de ani.
Paul Rodilă, agent principal IPJBN: ”Au fost ridicate documente de evidenta contabilă şi alte categorii de înscrisuri şi au fost identificate şi apoi sechestrate bunuri mobile şi bani în vederea acoperirii prejudiciului cauzat.”
Pentru moment, doar tânărul a fost arestat preventiv pentru înșelăciune. Fata se află sub control judiciar. Pagubă de peste 160 mii lei nu a fost recuperată. Mai mult, nu se știe nici ce s-a ales de animalele livrate de fermieri.