Idee inedită în Marea Britanie. Turneu cu statuia lui John Lennon

Dată publicare: 13-07-2020 15:33
Dată actualizare: 13-07-2020 15:44


john lennon

Sculptoriţa Laura Lian, care a realizat o statuie de doi metri din bronz ce îl reprezintă pe John Lennon, propune ca ea să fie prezentată public anul acesta, când muzicianul englez ar fi împlinit vârsta de 80 de ani.

Lian ar dori ca statuia să fie amplasată în comitatul Merseyside, unde s-a născut Lennon, până pe 21 septembrie, de Ziua Internaţională a Păcii, relatează The Guardian.

Ea a început să lucreze la aceasta statuie în urmă cu doi ani. De când a fost finalizată, a stat în Hard Rock Cafe din Londra. Lian ar vrea ca aceasta să treacă prin fiecare district al Merseyside până în 2022, scrie news.ro.

În prezent, se află la castelul Foundry din Liverpool.

Laura Lian, care a mai realizat statuile unor celebrități precum Bernie Ecclestone (Formula 1) şi Bill Wyman (ex- The Rolling Stones), a spus: „Având în vedere problemele din lume legat de statui... pandemia şi conflictele, este potrivit ca Lennon să revină acolo unde îi este locul. Pentru generaţia mea, care a crescut protestând faţă de războiul din Vietnam şi faţă de ameninţarea unui război nuclear, Lennon a fost o sursă de inspiraţie pentru că ne-a motivat să visăm la pace”.

Ea a adăugat că, pentru că în 2020 se împlinesc 80 de ani de la naşterea lui John Lennon şi 40 de ani de la asasinarea lui, este „relevant” ca statuia lui să revină acasă, în Liverpool.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO