Ucigașul lui John Lennon, mărturii despre ziua crimei. „Ajunsesem prea departe”

Mark David Chapman
Getty

Bărbatul care l-a ucis pe John Lennon, renumitul muzician rock, a vorbit despre ceea ce simte la 38 de ani de la crimă. 

Potrivit transcrierii unei audieri publicate joi, Mark David Chapman a vorbit „lupta sa interioară'' în legătură cu ceea ce era pe cale să facă, chiar înainte de a-l ucide pe artist, informează DPA, citat de Agerpres.

 În cele din urmă, imboldul de a câştiga notorietate prin uciderea unuia dintre cei mai renumiţi oameni din lume s-a dovedit prea puternic, a declarat Mark David Chapman oficialilor care au analizat cererea de eliberare condiţionată, la o audiere din 22 august, care s-a încheiat cu decizia de a nu-l pune în libertate, relatează Reuters.

„Ajunsesem prea departe'', a mai spus Chapman, în vârstă acum de 63 de ani, arată o trancriere a textului
audierii, făcută publică joi de către Departamentul pentru corecţii şi supraveghere comunitară din New York.

În după-amiaza zilei de 8 decembrie 1980, fostul membru al trupei Beatles ieşise din clădirea apartamentului său din New York pentru a merge la o sesiune de înregistrări când s-a oprit pentru a da un autograf pe un album pe care îl avea
Chapman, pe atunci un tânăr de 25 de ani. Acest moment a fost imortalizat într-o fotografie acum devenită sinistră.

Citește și
John Lennon - YOUTUBE
Fanii Beatles, socati de un clip in care John Lennon isi bate joc de persoanele cu handicap: "Este greu de privit". VIDEO

„Îmi amintesc că mă gândeam - hei, ai luat albumul acum, uita-te, l-a semnat, du-te acasă, dar nu era chip să mă duc acasă", a povestit Chapman, acum mai slab şi mai cărunt.

Iar când Lennon s-a întors acasă la în Manhattan, Chapman îl aştepta şi a tras în el cu un pistol Charter Arms cu cinci focuri şi calibru 38, lovind-l de patru ori, în faţa soţiei sale Yoko Ono.

Crima în stil asasinat a şocat lumea muzicii, o generaţie care a crescut cu „Beatlemania" şi oraşul muzicianului născut în Marea Britanie, care l-a adoptat ca şi cum ar fi casa lui.

Din arestul său în Centrul corecţional Wende din Alden, New York, la est de Buffalo, Chapman a mai spus în timpul audierii că simte tot mai multă ruşine în legătură cu această crimă, al cărei impact îşi dă seama că îi va supravieţui.

O sută de ani de acum încolo vor continua să-şi amintească de el şi îşi vor aminti de el ca de cineva ucis şi aceasta va fi ceva negativ", a spus el.

Chapman a fost condamnat la 20 de ani de închisoare şi până la închisoarea pe viaţă după ce a pledat vinovat de crimă de gradul doi în 1981. I s-a refuzat eliberarea condiţionată de 10 ori din anul 2000 şi nu va mai avea altă şansă de eliberare până în august 2020.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citește și...
A cumparat o chitara cu 275 de dolari, in anii 60. Ce a descoperit un american dupa mai bine de 45 de ani
A cumparat o chitara cu 275 de dolari, in anii 60. Ce a descoperit un american dupa mai bine de 45 de ani

Chitara lui John Lennon, cu care a cantat si compus hituri ca "Love Me Do" sau "I Want to Hold Your Hand", a fost adjudecata la o licitatie in California pentru 2 milioane si 400 de mii de dolari.

Fanii Beatles, socati de un clip in care John Lennon isi bate joc de persoanele cu handicap:
Fanii Beatles, socati de un clip in care John Lennon isi bate joc de persoanele cu handicap: "Este greu de privit". VIDEO

O inregistrare video in care John Lennon isi bate joc de persoanele cu handicap a provocat furia fanilor celebrului artist.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.