Rio de Janeiro este faimos pentru plajele sale, pentru carnaval, samba și mai nou, pentru primul salon de bronzat natural amplasat pe... acoperișul unei case.

O tânără a venit cu ideea inedită de afacere în timpul pandemiei și a avut imediat succes. Bineînțeles, vorbim despre un salon doar cu numele.

Clienții se bronzează la soare și sunt udați, din când în când, cu furtunul, ca să nu se încingă prea tare.

Acesta este salonul de bronzare deținut de Sabrina, o tânără antreprenoare din Rio de Janeiro. Ideea i-a venit în timpul pandemiei când organiza des petreceri pe acoperiș, iar prietenii ei spuneau, în glumă, că au venit la salonul de bronzat. Tânăra a decis că e o idee bună de afacere și a luat-o în serios.

Sabrina da Silva, owner of "Bronze" tanning business: “În cartier mai sunt oameni care fac plajă pe acoperișurile caselor. Aici, oferim confort și îngrijire. Le acord toată atenția, dar și hrană, apă sau îngrijire corporală. Chiar și eu, înainte să îmi deschid această afacere, veneam aici la plajă și nu știam prea multe despre cum să îmi protejez pielea”.

Salonul de bronzare în aer liber a fost făcut, bineînțeles, cu cheltuieli minime, pentru că nu are nevoie de echipamente speciale, doar de scaune, băuturi reci și un... furtun cu apă. Iar ideea Sabrinei a dat rezultate: are multe cliente care preferă să vină pe acoperiș, în loc să meargă pe una din plajele faimoase ale metropolei braziliene.

Ana Paula Santos, clientă: „Sabrina ne face să ne simțim foarte bine, îi pasă de noi, ne dovedește că putem să ne simțim bine cu trupurile noastre. Mă simt foarte bine, prefer să vin aici de o mie de ori în loc să mă duc la plajă, unde bărbații se uită și critică”.

Rita Cilene, clientă: “Voiam să mă bronzez, dar nu am vrut să merg la plajă din cauza pandemiei. Pe de altă parte, e prea multă violență la plajă, acum. Așa că nepotul meu, care locuiește în cartier, mi-a spus de salonul Sabrinei și m-a adus aici. De atunci vin mereu”.

Trebuie menționat că și prețurile sunt accesibile: cu tot cu servicii, o oră de stat la soare pentru un bronz natural costă 35 de reali, adică în jur de 28 de lei.